News Flash:

Initiativa Romania a solicitat Departamentului de Stat al SUA suspendarea vizei lui Liviu Dragnea

24 Aprilie 2018
519 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01 1

Initiativa Romania anunta, marti, ca a cerut Departamentului de Stat al Statelor Unite suspendarea vizei si aplicarea interdictiei de a intra pe teritoriul SUA pentru Liviu Dragnea.
Solicitarea, anunta miscarea civica, a fost facuta in baza Decretului 7750 din 12 ianuarie 2014, par. (1) lit. (c), par. 3, par. 4 si par. 6, emis de Presedintele SUA, si a Regulamentului 22 CFR 41.122.

Conform Decretului 7750, avand in vedere “efectele profund negative pe care coruptia institutiilor publice le are asupra eforturilor Statelor Unite de a promova securitatea si de a consolida institutiile democratice si sistemul pietei libere”, precum si “importanta pe care Statele Unite si comunitatea internationala o acorda luptei impotriva coruptiei”, intrarea pe teritoriul american se suspenda in cazul demnitarilor ale caror fapte de “delapidare a banilor publici sau de amestec in procedurile judiciare, electorale sau alte proceduri publice au efecte negative serioase asupra intereselor nationale ale Statelor Unite”.

Decretul prezidential 7750 defineste efectele negative serioase asupra intereselor nationale ale Statelor Unite astfel: consecinte asupra “activitatii economice internationale ale companiilor americane, obiectivelor SUA de asistenta externa, securitatii SUA in fata infractionalitatii transnationale si terorismului, sau asupra stabilitatii natiunilor si institutiilor democratice”.


"Liviu Dragnea indeplineste integral criteriile prevazute de Decretul 7750, fiind condamnat, trimis in judecata sau cercetat penal in 4 dosare (3 in Romania si unul in Brazilia) pentru fapte penale privind fraude electorale, frauda cu fonduri publice europene, spalare de bani sau abuz in serviciu. De asemenea, domnul Liviu Dragnea este initiatorul unei ofensive incepute in ianuarie 2017 impotriva statului de drept si justitiei independente, care pune in pericol atat stabilitatea Romanei si a institutiilor democratice, cat si investigarea infractionalitatii transnationale, in special coruptia transfrontaliera si terorismul", se arata intr-un comunicat de presa al miscarii civice, remis marti MEDIAFAX.

Miscarea civica Initiativa Romania sustine ca presedintele PSD a devenit un "pericol grav si iminent la adresa democratiei, statului de drept, securitatii Romaniei si a aliatilor din UE si NATO", iar acesta "trebuie sa primeasca un semnal clar ca Romania trebuie sa ramana pe un drum democratic si ca parteneriatul strategic cu Statele Unite se bazeaza pe valori democratice comune si pe respectarea deplina a standardelor statului de drept.

"Deturnarea parcursului european si euro-atlantic al Romaniei de catre un inculpat cu interese penale impotriva intereselor a peste 20 de milioane de cetateni romani trebuie sa-si gaseasca un raspuns fara echivoc si definitiv, atat in Romania, cat si in afara ei", se mai arata in comunicat.


initiativa romania liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018955 (s)