News Flash:

Timisorenii care si-au pus centrale termice vor reveni la Colterm!

27 Decembrie 2014
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
Planuri mari de viitor la societatea timisoreana de termoficare. Conducerea Colterm sustine ca se lucreaza la scrierea de proiecte pentru fonduri europene, impreuna cu specialistii primariei. 30 de milioane de euro vrea sa investeasca in modernizarea tevilor.
Colterm se lauda acum cu cel mai mare numar de abonati din tara, dupa capitala Bucuresti. Are aproximativ 68.000 de apartamente legate la sistemul centralizat de incalzire.
“Daca luam exemplul tarilor europene, se revine la sistemul centralizat de incalzire. Suntem singura centrala pe carbune din tara care avem finalizata investitia cu desulfurarea, suntem conform normelor europene in ceea ce priveste noxele”, explica Emil Serpe, director tehnic Dezvoltare Colterm.
Specialistii societatii de termoficare cred cu tarie ca cei care s-au debransat de la Colterm vor reveni in sistemul centralizat de incalzire, asa ca vor sa desfasoare un proiect pentru reabilitarea retelelor termice, adica a tevilor.

Colterm opreste incalzirea pe timpul zilei
 
“In viitor suntem prinsi intr-un proiect de reabilitare a retelelor termice prin care vom reabilita 11 kilometri de retea termica primara si 20 de retea secundara. Incercam sa ne reducem pierderile cat mai mult, ele sunt foarte vechi, costa foarte mult sa le inlocuim pe banii nostri, mergem pe proiecte europene, valoarea proiectului este de 30 de milioane de euro, vom depune impreuna cu primaria. Noi avem 73 de km de retea termica primara si 270 de retea termica secundara, din care avem deja reabilitate de catre noi undeva la 30%. Mai ramanem cu 60% nereabilitat”, a precizat Emil Serpe.
Costa foarte mult inlocuirea tevilor, spun cei de la Colterm, care au incercat sa explice cum de e nevoie de 30 de milioane de euro pentru inlocuirea conductelor pe doar 31 de kilometri. Ramane de vazut daca proiectul va fi eligibil pe fondurile Uniunii Europene, scrie opiniatimisoarei.ro.
“In afara de faptul ca sapam si inlocuim tevile, trebuie sa refacem si terenul asa cum il gasim, sa refacem trama stradala care costa jumatate din pretul investitiei, de obicei”, a mai spus Serpe.
Planuri de viitor la Colterm mai sunt si in ceea ce priveste energia electrica, dorind sa se obtina venituri si din generarea de electricitate. CET Centru nu mai produce energie electrica din anul 1995, insa specialistii societatii lucreaza la mai multe studii de fezabilitate prin care sa poata face investitii care sa ajute Colterm sa furnizeze din nou energie electrica. In 2008 au fost cumparate doua centrale de cartier in acest sens – CT Buzias si CT Dunarea, insa ele nu au mai fost legate la reteaua de distributie nationala. Motivele? Necunoscute!

conducerea colterm colterm serpe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005829 (s)