News Flash:

Timisorenii au luminat cerul cu lampioane, pentru a sarbatori unirea Basarabiei cu Romania

28 Martie 2014
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
Cerul de deasupra Parcului Rozelor din Timişoara s-a luminat, joi seara. Un număr de 27 de lampioane au fost lansate în aer pentru a sărbători 96 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Evenimentul şi-a propus să atragă atenţia asupra necesităţii realizării unei (re)uniri a celor două ţări. Evenimentul a fost organizat de Filiala Timiş a Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Deasupra Parcului Rozelor au fost lansate 27 de lampioane tricolore pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Lansarea lampioanelor are drept obiectiv urgentarea realizării unirii celor două state româneşti, pe fondul contextului internaţional extrem de favorabil.

,,Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populaţiei din Republica Moldova indică în mod clar dorinţa de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Unirea va avea loc curând, noi doar grăbim acest proces inevitabil şi, totodată, firesc” a declarat liderul filialei Timiş a Acţiunii 2012, Victor Sârbu.

Acţiunea de la Timişoara nu este una unică, asemenea lansări de lampioane au fost puse la punct în numeroase dintre oraşele din România. Tion.ro


parcului rozelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045079 (s)