News Flash:

Universitatea Politehnica din Timisoara are un nou imn

27 Martie 2014
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Competiţia dintre universităţile romanești pentru atragerea de noi studenţi devine tot mai acerbă, iar Universitatea Politehnica Timişoara a găsit o nouă formă pozitivă de „marketing universitar”. Instituţia are de joi un imn, compus pe versurile lui Marian Odangiu şi pe muzica lui Ilie Stepan. Cei doi cunoscuţi artişti timişoreni s-au pus pe lucru şi au contribuit la imaginea UPT. Ei au realizat un nou proiect de identitate pentru una dintre cele mai apreciate instituţii academice româneşti. „Acest imn va sta la loc de cinste alături de marca Politehnicii,un simbol care acum este bine pus la păstrare într-un seif. Marca a fost un simbol care a avut mult de suferit în anii trecuţi”, a declarat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Ideea imnului aparţine noii conduceri a UPT, o idee lansată atunci când actuala echipă a fost instalată, în 2012. „Este un proiect mai vechi, care se încadrează în dorinţa noastră de rebranduire a imaginii instituţiei”, a mai spus Şerban.

„Noi am dorit prin acest imn să îmbinăm partea de tradiţie, partea academică a Politehnicii, cu tinereţea studenţilor”, a declarat Ilie Stepan, cel care a făcut muzica şi orchestraţia imnului.

„Sunt teme muzicale care se reţin uşor”, a mai spus Stepan. Compozitorul a anunţat că imnul va avea două variante, una completă, cu patru strofe, care durează, 3,20 minute, şi una mai scurtă, de 2 minute, cu doar două strofe.

Viorel Şerban a mai declarat că speră ca imnul să devină o melodie a galeriei care susţine ASU Poli.

„Un asemenea imn ar trebui cântat de o echipă studenţească şi o asemenea echipă este ASU Politehnica. ACS Poli nu este neapărat o echipă studenţească, este o echipă bazată pe trei piloni, dar mi-ar place să se se cânte şi la meciurile acestei echipe imnul”, a mai spus Şerban.

Deocamdată, imnul nu are calitate oficială. El va fi propus Senatului Universităţii şi odată aprobat va putea fi imaginea oficială a instituţiei. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041562 (s)