News Flash:

Omul de afaceri timisean Georgica Cornu, suspectat intr-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, a fost RETINUT

28 Martie 2014
1409 Vizualizari | 0 Comentarii
georgica cornu
Omul de afaceri din Timisoara Georgica Cornu, suspectat într-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, a fost retinut de procurorii DIICOT, dupa ce a fost audiat timp de aproape 12 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Georgica Cornu a fost audiat la sediul DIICOT Timisoara pe parcursul întregii nopti, alaturi de alte 13 persoane.
Potrivit procurorilor DIICOT, Georgica Cornu a fost retinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat. El urmeaza sa fie dus în arestul Politiei Timis.
Alaturi de Cornu a mai fost retinut, tot pentru 24 de ore, si Mihai Zaharie, un barbat de la Strehaia, judetul Mehedinti, pentru aceleasi infractiuni.
Alte 12 persoane au fost audiate noaptea trecuta, însa acestea vor fi cercetate în libertate, sub control judiciar.
Politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procurorii DIICOT Timisoara, au facut, joi dimineata, peste 20 de perchezitii în aceste judete, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala, în dosar fiind vizat si omul de afaceri Georgica Cornu.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, au fost vizate si sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia.
Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasati de Georgica Cornu.
Omul de afaceri declara corespondentului MEDIAFAX ca este nevinovat si ca daca ar fi facut evaziune fiscala firmele sale nu s-ar mai afla în insolventa.
"Deocamdata vreau sa vad ce acuzatii mi se aduc, pe cine am omorât? Ori sunt prost, ori tâmpit, pentru ca, daca am facut aceasta evaziune, cum au intrat firmele mele în insolventa? Din 2007 pâna în 2012, în calitate de om de afaceri, am platit statului impozite si TVA de 30 de milioane de euro si bancilor 70 de milioane de euro, însemnând dobânzi si penalitati. Multamul a fost ca a trebuit sa intru în insolventa. Acum, când trebuie sa ma judec pentru drepturile mele, eu sunt hartuit. Daca eu am evazionat acesti bani, ei undeva trebuie sa fie. M-as bucura ca cine a descoperit acesti bani fraudati sa îi aduca si sa îi bage în circuit", afirma Cornu.
Georgica Cornu si-a început activitatea în constructii în anul 2000, realizând lucrari de infrastructura si la retele de canalizare si termoficare în mai multe orase din tara, între care Drobeta Turnu Severin si Timisoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat în insolventa, având datorii de zeci de milioane de euro.
În anul 2006, Georgica Cornu a câstigat primul mandat în fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câstigat al treilea mandat la conducerea aceleiasi institutii. Mediafax.ro

crima organizata georgica cornu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1052 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036710 (s)