News Flash:

Timisoara, singurul mare oras din Romania in care preturile la apartamente au stat pe loc

5 Mai 2022
613 Vizualizari | 0 Comentarii
apartamente

In aprilie, preturile apartamentelor au crescut semnificativ in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta si Iasi. Timisoara este singurul oras cu „o situatie atipica in comparatie cu evolutia nationala”. Indicele Imobiliare.ro a inregistrat o stagnare in jurul valorii de 1.450 euro/metru patrat util.

 
Pe parcursul lunii aprilie, suma medie solicitata la nivel national pentru un apartament s-a majorat cu 3,2%, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, de la 1.654 la 1.707 de euro pe metru patrat util. Comparativ cu anul trecut, valoarea actuala este cu 22,3% mai mare.

„Preturile apartamentelor au continuat sa creasca in aprilie din cauza cresterii costului de constructie pe fondul scumpirii materialelor. In acelasi timp, cererea a inregistrat o crestere de 11% si se apropie de valorile inregistrate inainte de declansarea conflictului ucrainean. Observam, de asemenea, o crestere a interesului investitional, dar si a tranzactiilor cash, rezidentialul fiind astazi considerat un instrument cu potential ridicat de protectie impotriva inflatiei. De asemenea, ne asteptam in perioada urmatoare la o consolidare a pietei chiriilor”, transmite Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.

Timisoara – o situatie atipica in comparatie cu evolutia nationala
In Timisoara, preturile au stagnat, iar piata rezidentiala veche a consemnat o scadere de 0,5%.


Comoara descoperita in Spania de doi scafandrii amatori
„In ceea ce priveste asteptarile vanzatorilor de apartamente, Timisoara prezinta o situatie atipica in comparatie cu evolutia nationala. Astfel, indicele Imobiliare.ro a inregistrat o stagnare in aprilie in jurul valorii de 1450 euro/metru patrat util. Piata rezidentiala veche a consemnat o scadere de -0,5%, de la 1.435 la 1.428 de euro pe metru patrat util”, transmit reprezentantii Imobiliare.

In Bucuresti, pretentiile vanzatorilor de apartamente s-au majorat cu 2,7% luna trecuta, de la o medie de 1.648 euro pe metru patrat util la finele lui martie, la 1.692 de euro pe metru patrat util la sfarsitul lui aprilie. In Brasov a existat crestere de 0,3% a preturilor apartamentelor, de la 1.556 de euro pe metru patrat util, la 1.560 de euro pe metru patrat la sfarsitul lui aprilie.

In Cluj-Napoca preturile au ajuns la 2.411 de euro pe metru patrat util, comparativ cu 2.330 de euro pe metru patrat la sfarsitul lui martie. In Constanta, apartamentele scoase la vanzare in aprilie au consemnat, per ansamblu, o crestere de 1,7%, in timp ce in Iasi a existat o crestere de 2,8%.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005547 (s)