News Flash:

Timis: a crescut numarul elevilor cu Covid dupa testarea de la inceputul saptamanii. Liceu trecut in online

10 Ianuarie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Creste numarul elevilor confirmati pozitiv cu Covid-19 in scolile si gradinitele din Timis dupa testarea care a avut loc luni, 10 ianuarie. Desi procesul de testare nu s-a incheiat, Inspectoratul Scolar raporteaza 47 de cazuri in randul elevilor si alte cateva in randul personalului. Un liceu din Timisoara a trecut in online din cauza infectarilor.
 
 
Conform unei informari a Inspectoratului Scolar Timis, in urma testarii de luni facuta in unitatile de invatamant din judet, 47 de elevi au fost declarati pozitivi la testarile PCR. In prima saptamana de scoala a fost raportat doar un test pozitiv PCR. De ceva timp incoace, testarea are loc doar o data pe saptamana, din cauza lipsei testelor de saliva.

In plus, ISJ mai asteapta rezultatul pentru inca 13 testari rapide – „13 elevi cu test de saliva pozitiv. Va mai dura pana aflam confirmarea/infirmarea prin RT-PCR, deoarece Serviciul de Ambulanta e foarte aglomerat”, anunta reprezentantii institutiei.

Acestia au raportat si depistarea a 20 de angajati infectati: 17 cadre didactice, un director adjunct, o persoana din personalul auxiliar si o persoana din personal nedidactic.

Nu se stie inca daca in aceasta saptamana se vor mai face si alte testari in scolile din judet.

Intre timp, rata in localitatile din Timis continua sa creasca, iar conform precizarilor de la Ministerul Educatiei, scenariul pentru scoli se stabileste in functie de incidenta si gradul de vaccinare al profesorilor, care nu trebuie sa fie sub 60%. Cei de la ISJ spun ca vor reveni cu o lista completa a cazurilor din Timis marti, 11 ianuarie.

Pana atunci, Prefectura Timis a hotarat luni, 10 ianuarie, in cadrul intrunirii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, trecerea in online a Liceului Baptist din Timisoara, aici fiind jumatate din clase (12) cu elevi confirmati pozitiv Covid.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005495 (s)