News Flash:

La Timisoara se construieste cel mai mare camin din tara pentru studentii de la UVT

7 Ianuarie 2022
507 Vizualizari | 0 Comentarii
camin uvt 1

Studentii de la Universitatea de Vest vor avea in doi ani un nou camin, care va cuprinde si spatii pentru persoanele cu dizabilitati, locuri de parcare pentru masini si biciclete, dar si spatii de lectura. Investitia este asigurata cu bani de la Compania Nationala de Investitii.
 
 
Noul camin este destinat studentilor Universitatii de Vest din Timisoara. Constructia va incepe in curand, potrivit reprezentantilor universitatii, pe str. Renasterii nr. 24B din Timisoara. La finalul lunii decembrie 2021 a fost semnat contractul de executie pentru acest obiectiv, care va costa peste 164 milioane de lei, bani asigurati de CNI.

Proiectul include construirea unui imobil de sapte nivele, cu o capacitate de 902 locuri in camere de doua persoane si 32 de locuri de cazare pentru persoane cu dizabilitati. Vor fi 156 de locuri de parcare pentru autovehicule si 120 pentru biciclete, conform reprezentantilor UVT. Caminul ar urma sa fie astfel cel mai mare din tara.

„Noul camin al Universitatii de Vest din Timisoara va creste substantial capacitatile de cazare ale universitatii noastre, adaugand peste noua sute de locuri la capacitatile existente. Practic, vom dezvolta, cu sustinerea financiara publica acordata de Guvernul Romaniei, un nou campus studentesc in Timisoara, in zona strazii Renasterii. Timisoara va oferi un nou standard de viata in spatiile celui mai mare camin studentesc din Romania, care urmeaza sa intre in circuitul universitar incepand cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT si a Timisoarei, ca oras universitar, va castiga un avans semnificativ prin aceasta investitie, o recunoastere binevenita a importantei nationale si internationale a centrului nostru universitar”, transmite Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006545 (s)