News Flash:

Doua noi puncte de frontiera permanente in judetul Arad, la granita cu Ungaria

7 Ianuarie 2022
385 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera

Conform unei Hotarari de Guvern, doua puncte de frontiera din judetul Arad, care pana acum erau deschise tranzitului doar sambata, vor fi functionale permanent.
 
 
Cele doua puncte de trecere a frontierei sunt Variasul Mic-Dombegyhaz si Graniceri. Pana acum, acestea erau deschise tranzitului doar sambata, intre 9 si 17. In urma adoptarii unei Hotarari de Guvern, s-a decis ca acestea sa fie deschise zilnic, in intervalul orar 8-20 (ora Romaniei).

Masura a fost implementata pentru fluidizarea traficului international de persoane si marfuri, in conditiile in care nu de putine ori s-au format cozi kilometrice in Vama Nadlac. Chiar la finalul anului 2021, potrivit Aradon, reprezentantii transportatorilor au solicitat statului sa intervina in problema timpilor de asteptare de la frontiera Nadlac. Atunci, soferii de tir asteptau chiar si 12 ore pentru a finaliza controalele si pentru a putea sa isi continue drumul spre Occident sau dinspre vest spre casa.

„Aceasta hotarare de guvern este rezultatul cooperarii romano-ungare in folosul propriilor cetateni, astfel incat sa se reduca timpii de asteptare a trecerii frontierei de stat si pentru o fluidizare mai buna a traficului international de persoane si de marfuri, pana la limita de greutate totala de 3,5 tone. In prezent, cele doua puncte de tranzit mentionate functioneaza o singura zi pe saptamana, sambata, in intervalul orar 09.00-17.00”, se arata in Hotararea de Guvern.

La granita de vest a Romaniei sunt deschise 12 puncte de trecere in regim international:

pe raza judetului Arad: PTF Nadlac, PTF Nadlac II, PTF Turnu si PTF Varsand,
pe raza judetului Bihor: PTF Salonta, PTF Bors, PTF Bors II, PTF Valea lui Mihai si PTF Sacuieni,
pe raza judetului Satu Mare: PTF Petea si PTF Urziceni
pe raza judetului Timis: PTF Cenad.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004968 (s)