News Flash:

Se măresc taxele și impozitele locale

Timișorenii vor plăti mai mult pentru taxele și impozitele locale

17 Martie 2023
284 Vizualizari | 0 Comentarii
directia fiscala timisoara

Administrația locală a inițiat un proiect de hotărâre prin care se propune majorarea taxelor și impozitelor locale în Timișoara. Astfel, începând cu anul 2024, contribuabilii vor fi obligați să plătească sume cu aproape 14% mai mari către bugetul local. Această creștere a fost calculată în funcție de rata inflației din anul 2022, conform informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Dezvoltării. De asemenea, limitele amenzilor vor fi actualizate.

În următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara se va dezbate o propunere de majorare a impozitelor și taxelor locale cu 13,8%. Proiectul a primit avize favorabile din partea tuturor comisiilor specializate ale Consiliului Local Timișoara.

„Prin indexarea pe baza indicelui de inflație de 13,8 % a impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și actualizarea limitelor amenzilor reglementate la art.493 alin.3, alin.4 și alin.4^1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată și aprobarea de către Cosiliul Local al Municipiului Timișoara a sumelor indexate, se realizează punerea în aplicare penru anul 2024 a prevederilor art.491 alin.1 si alin.2 și ale art.493 alin.7 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată, prevederi legale cu caracter obligatoriu”, se precizează în proiectul de hotărâre de Consiliu Local, care va fi supusă votului.

<!-- wp:paragraph -->Puteți consulta aici creșterea taxelor și impozitelor locale, care este generată doar prin indexare. Anul trecut, impozitul pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale a fost majorat, după ce propunerea a trecut de abia la a doua votare.

<!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph -->

Impozitul pe locuințe a crescut cu 20%, iar pentru persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale, impozitul a crescut de trei ori, datorită aplicării cotei de 1,95, față de 0,6. În contextul acestor majorări, se va dezbate în viitoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara o propunere de majorare a impozitelor și taxelor locale cu 13,8%. Proiectul a primit avizele tuturor comisiilor de specialitate ale CL Timișoara. Este de remarcat că în anul 2024 va avea loc alegeri, iar administrația Fritz poate decide să majoreze și mai mult taxele și impozitele locale.

<!-- /wp:paragraph -->

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006070 (s)