News Flash:

Începând cu data de 1 martie 2023, transportul public de pe Canalul Bega va fi reluat.

De la 1 martie va crește numărul bicicletelor din sistemul VeloTM, dar și al vaporașelor pe Bega

25 Februarie 2023
784 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete velo tm

Începând cu data de 1 martie 2023, transportul public de pe Canalul Bega va fi reluat. STPT a informat că cele șapte vaporașe au fost ancorate în decembrie anul trecut pe o platformă special amenajată în depoul Dâmbovița și au fost supuse reviziei tehnice.

„Vaporașele destinate transportului public vor fi scoase la apă în data de 25 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 1 martie, dată la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil stația Ardealul – stația Mihai Viteazul. Începând cu data de 4 martie, se vor relua și cursele de agrement, pe ruta stația „Catedrala Mitropolitană” – Ecluza Sânmihaiu Român și retur. Aceste curse se vor efectua la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, de la orele 12 și 17. Mai multe detalii despre traseu, stații și graficul de circulație sunt afișate în stațiile de pe Canalul Bega și pe site-ul oficial al STPT (Grafice – stpt.ro)”, a precizat Societatea de Transport Public Timișoara.

De la data de 1 martie, va crește și numărul de biciclete din sistemul VeloTM. Vor fi peste 300 de biciclete disponibile în cele 34 de stații special amenajate din Timișoara. Aceste biciclete au fost supuse reviziei tehnice și sunt pregătite pentru a fi folosite ca alternativă de transport în oraș. În plus, utilizatorii TroTM vor putea închiria trotinete din cele aproape 100 disponibile, care vor fi amplasate în cele 13 stații special amenajate.

„Toate cele trei subsisteme de transport public au însemnat un real succes și anul trecut, mulți dintre utilizatorii transportului public în comun convențional (cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul sau minibuzul) deplasându-se și cu ambarcațiunile pe Canalul Bega, bicicletele sau trotinetele. Aproximativ 200.000 de pasageri (184.609) au preferat să se deplaseze cu cele 7 ambarcațiuni pe Canalul navigabil Bega, în cele 3.951 de curse efectuate în regim de transport public, dar și în cursele de promenadă, care au loc la fiecare sfârșit de săptămână. Dintre cei 26.000 de utilizatori înregistrați în sistemul TroTM, peste 16.000 au ales să se deplaseze cu cele peste 300 de biciclete puse la dispoziție, în 2022. Subsistemul de transport public TroTM are 11.140 de utilizatori, aceștia utilizând cele aproape 100 de trotinete de 23.161 de ori”, a mai transmis STPT.


velotm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)