News Flash:

Tibieriu Useriu participa, pentru a treia oara, la cel mai greu maraton de pe planeta: 6633 Arctic Ultra

4 Martie 2018
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
Tiberiu Useriu

Maratonistul Tibieriu Useriu pleaca duminica spre Canada, unde urmeaza sa ia startul, pentru a treia oara, la cel mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra. Anul acesta participa la maraton patru romani, printre care si o femeie si un concurent cu dizabilitati.
Tibi Useriu a castigat ultimele doua editii ale maratonului si se intoarce la Polul Nord pentru a-si apara titlul de campion, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Useriu, maratonistul din Pasul Tihuta, judetul Bistrita-Nasaud, pleaca duminica spre Canada, unde in perioada 8 – 17 martie va participa, pentru a treia oara, la cel mai greu maraton de pe planeta - 6633 Arctic Ultra.

Editia din 2018 este una aniversara, organizatorii pregatind un traseu nou, de 350+ mile pentru a marca cei zece ani de cand are loc acest concurs, Tibi Useriu fiind invitat special sa participe la aceasta competitie aniversara.
“Cred, in primul rand, ca merg acolo pentru ca pot sa fac acest lucru si imi place foarte mult aceasta cursa. Un motiv pentru care ma intorc acolo este traseul, care este anul acesta diferit fata de ceilalti doi ani in care am participat. Va fi o cursa noua. A devenit mai dificila din punct de vedere al kilometrilor, o sa avem o distanta de 617 km de parcurs. Sunt aproximativ 60 - 70 km in plus fata de anul trecut. Organizatorii sustin ca maratonul din acest an este mai greu. Mie imi este greu sa inteleg ce poate fi mai greu. Este o competitie aniversara, suntem 5 - 6 invitati, jumatate sunt fosti participanti. Este pentru prima data cand numarul este maxim. Sunt admisi 30 de concurenti, din care 26 sunt la proba noastra, de 350 de mile. Este cea mai mare participare de pana acum la aceasta competitie. Tot ceea ce este mai nou, mai greu, pentru mine este o provocare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Tiberiu Useriu.

Pana acum, numai 23 de maratonisti au reusit sa ajunga la final parcurgand traseul impus de organizatori, Tibi Useriu reusind, in ultimi doi ani, sa treaca primul linia de sosire.

Alaturi de Tibi Useriu, la editia din acest an participa alti trei romani, toti pentru prima data si toti la proba de 350+ mile. Pe lista romanilor care s-au incris la cel mai greu maraton de pe planeta se afla o femeie, dar si un maratonist cu dizabilitati, primul din istoria concursului.

Prima romanca participanta la cursa este Florentina Iofcea, originara din Bucuresti, are 46 de ani si locuieste in Canada. Este asistenta medicala si a inceput sa se antreneze pentru maratoane in urma unui accident rutier. Anul acesta, Florentina Iofcea vrea sa traverseze Canada de la est la vest pentru a intra in Cartea Recordurilor.

Polgar Levente este prima persoana cu dizabilitati care a fost acceptata la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, judetul Alba, si munceste in constructii, desi si-a pierdut o mana intr-un accident de tren pe cand avea sase ani. Alearga din 2009 si a reusit sa stabileasca un record national la alergare - 1000 de km in 14 zile. Maratonistul alearga pentru a sustine cauza copiilor bolnavi de cancer, dar si a celor aflati in scaun cu rotile.

La editia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra s-a inscris si Avram Iancu, bibiotecarul de 41 de ani din Petrosani, judetul Hunedoara, care a reusit sa traverseze inotand Canalului Manecii si a parcurs traseul Dunarii de la izvoare si pana la varsare.

A zecea editie a Maratonului Artic se va desfasura in perioada 8 – 17 martie, punctul de plecare fiind Eagle Plains Canada, iar sosirea va fi la Tuktoyaktuk.

Maratonul 6633 Arctic Ultra este considerat cel mai greu concurs de pe planeta din cauza temperaturilor extreme, care coboara pana la minus 60 de grade Celsius.


canada maraton tibi useriu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006509 (s)