News Flash:

Taxele si impozitele locale raman neschimbate la Primaria Timisoara

20 Decembrie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
taxe impozite

Primaria Municipiului Timisoara pastreaza taxele si impozitele locale pentru 2023 la acelasi nivel ca anul acesta. Proiectul de hotarare de consiliu local a fost publicat pe site-ul primariei si este disponibil pentru consultare. Cei interesati sunt asteptati, joi, 22 decembrie, de la ora 13, la dezbaterea publica, care va avea loc atat in sala de consiliu a primariei, cat si online.

Principalele taxe locale pe care le colecteaza Primaria Timisoara sunt impozitele pe cladiri, terenuri si autovehicule. Proiectul pentru taxele locale prevede indexarea acestora in conformitate cu codul fiscal, respectiv cu inflatia aferenta anului 2021 de 5,1%. Impozitele pe cladiri vor fi la acelasi nivel. 

In acelasi timp, in proiect sunt incluse si toate scutirile acordate de la bugetul local, precum si  scutirile pentru persoane cu venituri mici, asociatii care presteaza servicii sociale, scutiri pentru persoanele care si-au reabilitat termic imobilul s.a.

Nivelul taxelor locale este stabilit pe baza legislatiei nationale. La mijlocul anului 2022, guvernul a adoptat o ordonanta care prevede utilizarea grilei notariale pentru stabilirea nivelului taxelor pe proprietate, care ar fi dus la mariri si de 3 pana la 5 ori a impozitului pe cladiri pentru persoanele fizice. In urma dezbaterilor de la nivel national si din Parlamentul Romaniei, implementarea noilor taxe a fost amanata pentru 2025, procesul de tranzitie fiind unul dificil.

Decizia finala a survenit in urma pronuntarii Curtii Constitutionale a Romaniei, din 14 decembrie, unde a fost acceptata amanarea pentru 2025 a noilor taxe propuse de Guvern, urmand apoi ca legea sa fie promulgata si publicata in Monitorul Oficial. Acest lucru a dus la intarzierea actuala a calendarului de aprobare a taxelor si impozitelor locale, precum si al celuia scurt pentru dezbaterea proiectului de hotarare.

Proiectul de hotarare poate fi consultat integral aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=C438F4505D6B891EC225891E00406DE6

Dezbaterea publica va avea loc joi, 22 decembrie 2022, la ora 13:00.
Ne puteti transmite propunerile, opiniile sau sugestiile prin email la adresa camelia.crisan•primariatm.ro. Acestea pot fi trimise pana joi la ora 12:00.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004889 (s)