News Flash:

Târgul de produse tradiționale din Piața Traian a fost desființat

9 Martie 2021
587 Vizualizari | 0 Comentarii

Gata cu Târgul de produse tradiționale din Piața Traian! Noua conducere a Piețe SA a decis desființarea acestuia, după un an și jumătate. Șeful societății spune că doar trei căsuțe erau ocupate și nu se justificau cheltuielile. Ar putea fi relocat târgul.

Liberalul Liviu Cocean conduce societatea de piețe a primăriei de la începutul acestei luni. A decis să închidă târgul din Piața Traian, pentru că era o adevărată pierdere financiară.

„Am dispus punerea în aplicare a unei hotărâri a Consiliului de Administrație al Piețe SA și transmiterea de somații de sistare a contractelor către ultimii trei chiriași pentru căsuțele de la Târgul de produse tradiționale. Realitatea este că venitul care ne parvine din aceste închirieri a ajuns să fie cu mult depășit de cheltuielile cu funcționarea acestui «târg», iar astfel de pierderi financiare trebuie stopate”, a anunțat directorul interimar al Piețe SA.

Târgul din Traian a fost deschis în toamna anului 2019, după ce fostul șef al societății a reușit să obțină votul consiliului local. Se puteau vinde de la flori, la borcane cu miere, dulceață, zacuscă ori murături până la mezeluri sau produse meșteșugărești ori brânzeturi.

A costat destul de mult. Nasleu plătise unei firme din Dumbrăvița abonată la banii publici peste 58.000 de euro pentru zece căsuțe, două foișoare și o scenă, plus o gheretă pentru un paznic. Târgul din Traian a fost punctul de pornire al unui adevărat scandal, după ce pe scenă urcau cântăreți de manele sau de muzică de petrecere care făceau live-uri pe Facebook și îi dedicau melodii inclusiv fostului primar Robu. Cei care locuiesc în zonă s-au plâns luni bune de fumul de la micii care sfârâiau pe grătarele de la Târgul de produse tradiționale.

Noul șef de la Piețe SA spune că ideea unui astfel de târg nu dispare, dar ar trebui găsit un alt spațiu.

„Vom discuta cu Primăria Timișoara, încercăm să găsim un alt spațiu pentru un astfel de târg. Investiția a fost mărișoară, ar trebui pusă acum să și producă ceva. Urmează să ridicăm căsuțele din Piața Traian în scurt timp. Între timp, am limitat accesul la foișoare, pentru ca oamenii să nu se mai așeze acolo, având în vedere și carantina”, susține Liviu Cocean.

Rămâne de văzut ce soluție vor găsi autoritățile pentru a scoate investiția de aproape 60.000 de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005634 (s)