News Flash:

Sute de polițiști și jandarm se vor afla în preajma bisericilor în noaptea de Înviere

29 Aprilie 2021
720 Vizualizari | 0 Comentarii
inviere catedrala

Sute de polițiști și jandarmi vor fi în noaptea de Înviere pe străzi, dar și la bisericile din Timiș pentru a supraveghea păstrarea distanțării sociale și a regulilor de pandemie. Doar la Catedrala Mitropolitană sunt așteptați până la 20.000 de credincioși.

În total, la post vor fi peste 100 de jandarmi și 300 de polițiști la toate bisericile din județ în noaptea Învierii Domnului, a anunțat Nicolae Slev, comandantul Jandarmeriei Timiș, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Timiș.

„Folosim în serviciu cam toate efectivele disponibile și acționăm la 301 lăcașe de cult de pe teritoriul județului nostru, cu un efectiv de peste 400 de forțe de ordine din care 300 sunt polițiști, peste 100 de jandarmi, dar avem și polițiști locali, acolo unde există, care acționează împreună cu noi în aceste dispozitive integrate, în Timișoara, Lugoj, Buziaș și localitățile unde mai există poliție locală. În plus față de celelalte provocări ale momentului legate de pandemie, de migranți, avem o răspundere și un efort destul de mare în noaptea de Înviere unde estimăm, datorită faptului că anul trecut aceste manifestări nu au fost posibile cu public, prezența unui public numeros, din care la Catedrala mitropolitană din Timișoara poate 15-20 de mii de persoane, în jurul orei 24. Dispozitivul nostru va fi pe întreaga noapte și ziua următoare, cu ocazia slujbelor de Sfintele Paști care vor fi în bisericile ortodoxe, în cele greco-catolice și cele sârbești, pentru că am luat în calcul toate aceste lăcașe de cult de pe teritoriul județului.”, a declarat Nicolae Slev, comandantul Jandarmeriei Timiș.

În acest an sărbătoarea de Paști corespunde și cu ziua de 1 Mai. Deci tentațiile vor fi mari, dar și forțele de ordine la post, pentru păstrarea regulilor.

„Pentru că vorbim de o perioadă mai întinsă de zile libere, nelucrătoare prin lege, începând de vineri sunt prezenți și în principalele locuri de agrement din județul nostru, începând de la Surduc și până la proximitatea orașelor și localităților unde există locuri de agrement și unde publicul ar putea să meargă, sigur, în funcție și de vreme. Dacă nu plouă, cu siguranță lumea va ieși. Regulile pe care trebuie să le respecte pe timpul participării la aceste slujbe religioase: distanța fizică, portul obligatoriu al măștii, dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor, acolo unde este cazul.”, a mai spus Slev.

De avut în vedere se are și problema migranților, una tot mai prezentă în viața de zi cu zi a timișorenilor. Poliția de frontieră va supraveghea granițele, iar polițiștii zonele publice unde se adună în mod constant migranții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006718 (s)