News Flash:

Primarul Timisoarei Dominic Fritz nu mai face parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta

27 Aprilie 2021
391 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

A fost actualizata si schimbata componenta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

Prefectul de Timis a anuntat marti ca primarul Timisoarei, subprefectii si doi directori de la Directia Economica si cea Edilitara din Consiliul Judetean Timis nu vor mai fi in CJSU. Acestia se vor regasi intre consultanti si invitati, alaturi de rectori, seful seful ITM, CFR Calatori si CFR Marfa, Politia Transporturi.

„Nu va mai face parte primarul municipiului Timisoara, acesta avand calitatea de presedinte la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta. Am analizat componente ale CJSU din alte judete si legislatia si primarul municipiului nu trebuie sa aiba calitatea de membru cu drept de vot in cadrul CJSU. Conducatorul societatii Aquatim va dobandi calitatea de membru cu drept de vot in comitet. Din primaria Timisoara nu va mai ramane nimeni membru CJSU. Comitetul are in vedere institutii, deconcentrate si societati ale operatorilor economici de interes judetean. Din acest punct de vedere, am considerat ca primarul municipiului Timisoara nu are calitatea de membru cu drept de vot in cadrul CJSU. Am verificat si, din 2015 pana in prezent, in toate actualizarile CJSU a fost membru cu drept de vot. Va putea participa ca invitat la sedinte, cand se vor discuta masuri importante pentru municipiul Timisoara„, a transmis prefectul de Timis Zoltan Nemeth.

Raman 35 de membri cu drept de vot in Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis si 21 de consultanti. Va exista si o anexa a invitatilor care va avea cate 2 permanenti, ce vor fi chemati in functie de tema discutiilor si analizerlor din cadrul CJSU.

Pe mai departe, prefectura va fi reprezentata doar de prefect, si doar in mod exceptional de unul dintre subprefecti (fara drept de vot), iar Consiliul Judetean Timis va fi la randu-i rerprezentat doar de presedinte.

In cazul in care prefectul nu este apt in exercitarea atributiilor, acestea vor fi preluate de catre subprefectul Ovidiu Draganescu, a mai anuntat Zoltan Nemeth.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006209 (s)