News Flash:

Sute de incendii se manifesta violent in Siberia. Autoritatile vor folosi tehnica „insamantarii norilor” pentru a combate flacarile

14 Iulie 2021
717 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii de padure

 Parcul Natural Stalpii Lenei, un sit al Patrimoniului Mondial, aflat in Siberia, renumit pentru peisajul unic si pentru flora si fauna curata este devastat de incendii. Incendiile de permafrost devasteaza Yakutia – sau Republica Sakha, cea mai mare si mai rece entitate a Federatiei Ruse.

Aproximativ 300 de incendii separate acopera acum 12.140 de kilometri patrati, conform Siberian Times. Totusi, autoritatile se ocupa doar de jumatate dintre acestea, cele care sunt un adevarat pericol pentru populatie. Restul sunt lasate sa arda necontrolat, astfel fiind distruse unele dintre cele mai pustii locuri din lume.

Pompierii utilizeaza aeronave cu ajutorul carora imprastie substante chimice in norii de deasupra unor zone izolate din nordul regiunilor Krasnoiarsk si Irkutk din Siberia. Pe 12 iulie, in Yakutia, 2.701 persoane si 323 de echipamente au fost desfasurate pentru stingerea incendiilor.

Temperaturile ridicate si conditiile secetoase au contribuit la propagarea incendiilor de vegetatie pe tot teritoriul regiunii, precum si in padurea boreala si tundra care acopera nordul Rusiei. Multi localnici fac lobby pe langa politicieni locali, dar si la personalitati de show-biz de talie mondiala pentru a atrage atentia asupra situatiei. O activista locala, Roza Dyachkovskaya, chiar a luat legatura cu actorul Leonarda DiCaprio.
Incendiile din regiunea centrala Chelyabinsk au ucis, saptamana trecuta, o persoana si au distrus zeci de case rurale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005496 (s)