News Flash:

Statul care intră pentru a patra oară în carantină

27 Mai 2021
1581 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina corona

Este pentru a patra oară când statul australian Victoria, al doilea cel mai populat din Australia intră în carantină pentru şapte zile pentru a combate un focar apărut în capitala Melbourne, scrie BBC.

Autorităţile statului Victoria au descoperit 26 de cazuri şi au identificat 150 de locuri în care oamenii ar fi putut fi expuşi la coronavirus.

Cazurile de COVID-19 au fost descoperite pe întreg teritoriul statului, având legături cu mai multe locuri, inclusiv stadioane din Melbourne.

Prim-ministrul statului Victoria, James Merlino, a spus că focarul are la bază o variantă mai contagioasă a coronavirusului, B.1.617. Un australian care a revenit dintr-o călătorie a fost infectat cu această variantă, despre care Merlino a declarat că se răspândeşte „mai rapid decât am înregistrat vreodată”.

de contacte primare şi secundare, cu mai mult de 150 de locuri de expunere în statul Victoria, trebuie să acţionăm acum. Dacă aşteptăm prea mult, ne va scăpa de sub control”, a spus Merlino.

Carantină de 7 zile pentru locuitorii statului Victoria

Locuitorii statului Victoria vor sta în casă timp de 7 zile, iar exceptați de la această regulă sunt lucrătorii esențiali, cei care merg la cumpărături, cei care au nevoie de îngrijiri medicale, cei care vor să se vaccineze și cei care vor să facă sport.

Nu sunt permise adunările, iar deplasările sunt restricţionate pe o distanţă mai mare de 5 kilometri de casă.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, școlile vor fi închise şi doar copiii lucrătorilor esenţiali vor merge la cursuri. Lăcaşele de cult şi magazinele neesenţiale vor fi închise. Totodată, este de aşteptat ca alte state australiene să limiteze deplasările din Victoria.

Focar de coronavirus în statul Victoria

Noul focar reprezintă cea mai mare creştere a ratei de transmitere a coronavirusului în comunitate de când statul a ieşit din al doilea val al pandemiei, în octombrie 2020. Atunci au fost înregistrate peste 20.000 de contaminări şi 820 de decese- aproximativ 70% dintre cazuri şi majoritatea deceselor asociate din ţară. O carantină de 112 zile a fost impusă în Victoria pentru a readuce numărul de cazuri la zero.

Campania de vaccinare în Australia se derulează lent, din cauza unor probleme de aprovizionare şi logistice, dar şi pentru că mulţi oameni ezită să fie imunizaţi. Până în prezent, mai puţin de 10% din populaţie a fost vaccinată.

Vaccinarea populației statului nu a mers atât de bine

„Vaccinarea a fost mai lentă decât am sperat. Nu ne aflăm unde speram că vom fi.

Dacă mai mulţi oameni ar fi fost vaccinaţi, am fi putut avea circumstanţe diferite decât avem astăzi. Dar, din păcate, nu avem”, a mai spus Merlino.

Prim-ministrul statului Vitoria a mai menţionat că toate persoanele din stat cu vârste de peste 40 de ani sunt eligibile acum pentru vaccinare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004860 (s)