News Flash:

Sute de cersetori ridicati de pe strazi de Politia Locala. Timisorenii, sfatuiti sa nu le ofere bani

21 Iulie 2021
525 Vizualizari | 0 Comentarii
politia timisoara

Reprezentantii Politiei Locale au depistat si preluat, de la inceputul acestui an, 343 de cersetori si oameni ai strazii, 25 dintre acestia fiind minori.

In ultima saptamana politistii locali au depistat 16 cersetori, care, in mod repetat au fost preluati din strada si dusi la adapostul de la Padurea Verde.

Zonele „critice” sunt bd. Take Ionescu, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Catedrala Mitropolitana, str. Miresei-Calea Aradului, Calea Sagului, C. Brancoveanu-16 Decembrie, Piata Huniade, M. Kogalniceanu-Simion Barnutiu, Alba Iulia, C. Martirilor-L. Rebreanu, Piata Badea Cartan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri si Republicii – Gara de Nord.

Cei care observa cersetori sau oameni ai strazii in Timisoara pot semnala aceste situatii la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispeceratul Politiei Locale, iar un echipaj se va deplasa pentru preluarea acestora.

„Am atras atentia reprezentantilor Politiei Locale sa acorde atentie fiecarui apel la aceste numere si sa fie echipe care sa se deplaseze cu rapiditate la locul semnalat in sesizare. Timisoara este un oras atractiv nu doar pentru mediul economic si cel universitar, dar trebuie sa avem capacitatea de a gestiona si situatiile care apar odata cu o calitate ridicata a vietii pentru stoparea cersetoriei in Timisoara”, a precizat viceprimarul Cosmin Tabara.

„Aceasta activitate este una dificila deoarece persoanele in cauza nu pot fi obligate sa ramana in centre, iar aplicarea de sanctiuni nu are efect, acestea neavand veniturile necesare sa plateasca. Majoritatea celor aflati in astfel de situatii provin din alte orase ale tarii si vin in Timisoara unde primesc mai multi bani. Pentru a preveni astfel de fapte, politistii locali actioneaza cu toate mijloacele. Pe langa actiunile de preluare din strada a cersetorilor, acestia impart pliante informative cetatenilor prin care ii sfatuiesc sa nu le ofere bani acestor persoane deoarece in acest fel ii mentin in strada. Actiunile de impartire a pliantelor au loc atat in intersectii, in zonele centrale, pe malurile Begai, cat si pe mijloacele de transport in comun si in statiile acestora”, au transmis, miercuri, reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007389 (s)