News Flash:

Super avionul chinezilor le da frisoane americanilor si rusilor. Ce poate face aceasta masinarie cu doua aripi

16 Martie 2018
1396 Vizualizari | 0 Comentarii
avion

J-20, mult anticipatul avion de vanatoare stealth al Chinei, a fost prezentat si a intrat in serviciul armatei, fiind creat pentru a contracara capacitatile lui F-22 Raptor, omologul sau american.

J-20, la fel ca F-22 Raptor, are o anumita forma si materiale avansate tehnologice pentru a minimiza semnalul radar, facandu-l greu de depistat prin modalitatile conventionale, scrie Live Science.

Desi este operational, inca nu egaleaza abilitatile lui F-22, conform relatarilor de la South China Morning Post, o publicatie media importanta din Hong Kong. Doua surse militare au mentionat pentru aceasta ca avioanele J-20 din serviciu nu sunt echipate cu motoarele W-15 cu care au fost proiectate sa zboare.

Conform relatarii, motorul W-15 a explodat in 2015 in timpul unui test la sol. In schimb, avioanele operationale sunt echipate cu WS-10B, motoare mai slabe de la generatia trecuta de avioane de vanatoare chineze, J-10 si J-11. Chiar si cu imbunatatirile aduse pentru J-20, nu sunt suficient de puternice pentru „supercroaziera”, precum avioanele americane F-22. „Supercroaziera” este abilitatea unui avion de a accelera la viteze supersonice fara sa introduca combustibil suplimentar in motoare – ceea ce ar lasa urme si l-ar face mai usor detectabil.

Cel mai probabil, J-20 nu va intra in productie in masa pana cand WS-15 nu este gata, ceea ce ar putea dura inca opt ani, deci China ramane in urma in productia de avioane.

Doar doua tari din lume, Statele Unite si Rusia, au avioane de generatia a cincea. SUA are F-22 Raptor si F-35, care inca este intr-o faza de proiect. Rusia are Suhoi T-50 Pak-FA (SU-57), care de asemenea are tehnologie stealth. De asemenea, India si Japonia au in dezvoltare avioane de vanatoare de generatia a cincea.


live science
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008592 (s)