News Flash:

Sorin Blejnar a fost RETINUT!

9 Noiembrie 2016
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
blejnar
Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, pe numele caruia Tribunalul Prahova a emis marti mandat de arestare preventiva, se afla in custodia politistilor, surse judiciare declarand ca acesta a fost ridicat din trafic de echipajul unui filtru rutier.

Purtatorul de cuvant al IPJ Prahova, Marian Popescu, a precizat ca Sorin Blejnar se afla in custodia politistilor, el urmand a fi dus in Centrul de retinere si arest preventiv al Politiei judetene.

Surse judiciare au declarat ca, dupa emiterea mandatului de arestare pe numele sau, Blejnar a anuntat ca se va preda la IPJ Prahova, insa a fost ridicat din trafic, pe DN1, in localitatea Tancabesti, de politistii unui filtru rutier.

Marti, Tribunalul Prahova a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in 48 de ore de la comunicare. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, Alina Anton, Blejnar nu a fost prezent la pronuntarea deciziei Tribunalului Prahova.

Luni, fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acestia sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", se preciza intr-un comunicat al DNA. 

sorin blejnar retinere arest preventiv arestarea preventiva anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005405 (s)