News Flash:

SOCANT! O femeie a murit la Spitalul de Arsi dupa o transfuzie sanguina gresita

13 Iulie 2016
1694 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de arsi
Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor au demarat anchete dupa ce o femeie de 68 de ani a murit la Spitalul de Arsi din Capitala in urma unei transfuzii de sange gresita, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai celor doua institutii.
Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta in cazul decesului unei femei de 68 de ani care a intrat in soc posttransfuzional la Spitalul de Arsi dupa ce i s-a facut transfuzie de sange care nu corespondea grupei sangine a pacientei.
„Inspectia sanitara din cadrul DSP Bucuresti a efectuat deja doua controale la Spitalul de Arsi de la momentul semnalarii cazului pacientei cu transfuzie gresita. Rapoartele arata ca unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arsi functiona de peste un an de zile fara autorizare de functionare. In momentul de fata, coordonam procesul de autorizare a unitatii si revenirea la normal, pentru ca actul medical sa se desfasoare in conditii de siguranta atat pentru pacient cat si pentru medici. Determinarea gresita a grupei de sange pare sa fi fost rezultatul unei erori umane, iar in acest caz, singura autoritate cu atributii legale de verificare este Colegiul Medicilor. Personalul medical de la Spitalul de Arsi a depus toate eforturile pe langa managementul unitatii pentru autortizarea UTS, dar acestea au fost ignorate de conducerea spitalului. Ministerul analizeaza cauzele care au dus la situatia actuala, masurile care se impun si revenirea la normal”, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.
Si Colegiul Medicilor s-a autosesizat in acest caz in legatura cu o posibila situatie de mapraxis, rezultatele urmand sa fie facute publice in momentul finalizarii anchetei, au declarat reprezentantii institutiei pentru MEDIAFAX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005235 (s)