News Flash:

Comisarul sef Traian Berbeceanu, premiat de societatea civila din Deva

11 Iulie 2016
2058 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Berbeceanu1
Comisarul sef Traian Berbeceanu, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, a fost premiat sambata, la Deva, de societatea civila, ca o recunoastere a meritelor sale in ceea ce priveste lupta impotriva infractionalitatii din Romania. 
La evenimentul desfasurat in cadrul campaniei 'Premiantii fara premii' au luat parte peste 200 de persoane, inclusiv colegi de-ai politistului, dar si Marian Godina, politistul brasovean cunoscut pentru cartile sale. 
Comisarul sef Berbeceanu a dedicat premiul colegilor sai, afirmand, totodata, ca aprecierea venita din partea societatii civile reprezinta cel mai important lucru din cariera sa. 
'Inseamna, in mod categoric, cel mai important premiu pe care l-am primit in cariera mea de politist si, asa cum am mai spus, consider ca este acordat structurii pe care am condus-o, tuturor colegilor mei care au facut tot ceea ce a trebuit sa faca ca niste politisti adevarati', a declarat, pentru AGERPRES, comisarul sef Berbeceanu. 
Momentul festiv a avut loc la numai o saptamana dupa ce politistul a castigat un proces complex ce i-a fost intentat de procurorii DIICOT Alba, care il acuzau de sprijinirea unui grup infractional organizat. 
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit insa ca Berbeceanu este nevinovat si i-au condamnat la inchisoare cu executare pe acuzatorii acestuia - fostul procuror sef al DIICOT Alba, un alt procuror si un politist - pentru ar fi savarsit mai multe nereguli in anchetarea comisarului sef. 
'Trebuie sa avem incredere cu totii incredere in politie, in institutiile statului - in mod deosebit, sa sustinem institutiile statului, si eu sunt convins ca lucrurile vor merge spre bine, in mod categoric', a mentionat Berbeceanu. 
Politistul a mai a spus ca isi doreste sa revina in cadrul structurii BCCO din care a facut parte pana in urma cu doi ani, cand a inceput ancheta in dosarul sau. 'In mod categoric, a fost si este obiectivul meu principal, sa ma intorc la locul meu de munca, la echipa mea, si sa luam lucrurile de acolo de unde au fost oprite', a adaugat comisarul sef. 
La randul sau, politistul Marian Godina a afirmat ca il apreciaza pe comisarul sef Traian Berbeceanu, motiv pentru care a si venit din Brasov pana la Deva, precizand ca premierea unui politist de catre societatea civila reprezinta 'cel mai pretios semn de recunoastere pe care il poate primi un politist in cariera sa'. 
Campania civica 'Premiantii fara premii' este organizata in fiecare sambata de societatea civila din Deva pentru a-i recompensa simbolic pe oamenii de valoare ai Romaniei. In cele 105 editii ale campaniei au fost adusi in fata cetatenilor oameni din toate categoriile profesionale, de la creatori de costume populare, pana la artisti recunoscuti ai Romaniei, inventatori sau voluntari implicati in diverse proiecte sociale. 
'Premiantii' sunt recompensati doar cu o diploma semnata de catre cei prezenti la eveniment, un buchet de flori in culorile nationale si o insigna. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008434 (s)