News Flash:

SOCANT! Grupul terorist Stat Islamic a difuzat o inregistrare video in care pilotul militar iordanian este incendiat de viu

4 Februarie 2015
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
Maaz al Kassasbeh
Reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria a difuzat, marti, o inregistrare video in care prezinta executarea prin incediere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh, relateaza CNN. Iordania o va executa miercuri pe islamista irakiana Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate.
Organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria) a prezentat o inregistrare video in care un barbat apare inchis intr-o cusca, dupa care este incendiat.
Grupul terorist sustine ca ostaticul executat este Maaz al-Kassasbeh, pilotul militar iordanian capturat dupa prabusirea avionului de vanatoare F-16 in Siria pe 24 decembrie 2014.
Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizand ca executia extrajudiciara a avut loc pe 3 ianuarie.

UPDATE 21:16 - Iordania o va executa pe islamista irakiana a carei eliberare era ceruta de grupul Stat Islamic
Iordania o va executa miercuri pe islamista irakiana Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte, dupa ce grupul terorist Stat Islamic a confirmat uciderea unui pilot militar iordanian, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de Sky News.
Potrivit unor surse oficiale, mai multi detinuti condamnati pentru terorism, inclusiv Sajida al-Rishawi, ar urma sa fie executati miercuri.
UPDATE 20: 55 - Iordania promite ca va razbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh
Guvernul Iordaniei a promis ca va razbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh de catre grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria, conform Televiziunii publice de la Amman.
"Sangele militarului-martir nu a curs in zadar; razbunarea va fi proportionala cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni", a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtatorul de cuvant al armatei iordaniene.
Gruparea terorista Stat Islamic in Irak si Siria ceruse eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte si inchisa in Iordania pentru participare la un val de atentate in 2005. Iordania acceptase eliberarea islamistei in schimbul pilotului, dar ceruse dovezi ca militarul era in viata.
In ultima saptamana, teroristii au anuntat executarea a doi ostatici japonezi, Haruna Yukawa si Kenji Goto.

al-kassasbeh
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005890 (s)