News Flash:

Sistem de climatizare performant instalat la scoala speciala „Pufan”. Inhiba inclusiv virusul SARS-CoV-2

22 Iulie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
Pufan 1

Copiii cu nevoi speciale de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” au parte de conditii mai bune in urma unei investitii a Consiliului Judetean. Unitatea de invatamant dispune acum de un sistem de climatizare performant, electric, care ar putea chiar sa inlocuiasca incalzirea pe gaz, pe timp de iarna, la costuri mai mici.

Valoarea investitiei este de un milion de lei, cu TVA inclus, finantare asigurata de Consiliul Judetean. Sistemul de climatizare imbunatateste conditiile in care se desfasoara activitatile instructiv - educative si terapeutice pentru copiii cu deficiente de auz si deficiente asociate inscrisi la „Pufan”.

Astfel, a fost instalat un sistem performant cu functionare in pompa de caldura (tip VRF) in detrimentul celui clasic cu chiller, datorita performantei energetice mult superioare si a fiabilitatii in exploatare pe termen lung. Capacitatea termica de racire asigurata este de 210kW. Acest sistem include unitati interioare cu sistem inovativ de purificare de aer, neutralizeaza agenti poluanti, mucegaiuri, bacterii, virusi, avand certificare inclusiv pentru SARS-CoV-2.

„Acest sistem poate functiona eficient si pe perioada iernii, cu un consum energetic redus fata de un cazan pe gaz. Trebuie mentionat ca, in ceea ce priveste incalzirea, scoala dispune de centrala proprie pe gaz, insa noul sistem de climatizare, electric, ar putea insemna facturi mai mici pe timp de iarna, in noul context al costurilor la energie. Aceasta investitie este o dovada a faptului ca nu facem rabat la calitate si gandim proiecte cu impact pe mai multe paliere. Am aprobat aceasta lucrare in primul rand cu gandul la sanatatea copiilor, avand in vedere sistemul de purificare”, spune Marian Constantin Vasile, administrator public al judetului.

S-a montat cate o unitate interioara in fiecare incapere in care se desfasoara activitati, 78, in total. De asemenea, s-au montat doua sisteme individuale pentru magazia de legume si magazia de alimente, unde se poate mentine o temperatura constanta de 8°C, pentru  depozitarea  in  conditii  optime a alimentelor stocate.

Pe toata durata garantiei, de trei ani, se asigura mentenanta aparatelor, cu pregatirea sistemului pentru iarna si vara.

Galerie Foto

Pufan_2_.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007125 (s)