News Flash:

Singura planta care poate opri caderea parului. O ai si tu in bucatarie

28 Ianuarie 2018
990 Vizualizari | 0 Comentarii
rozmarin

Caderea parului este una dintre probleme cu care te confrunti? Uita de tratamentele costisitoare si incearca acest remediu benefic la care nici nu te gandeai. Ai nevoie de un singur ingredient si putina rabdare, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cand mergi la cumparaturi, nu uita sa cumperi si o legatura de rozmarin proaspat.

Aceasta planta este un bun tratament cand vine vorba de caderea parului, ajutandu-ti podoaba capilara sa creasca si mai repede. Tot ce trebuie sa faci este sa toci doua linguri de rozmarin proaspat pe care le adaugi la o cana cu apa clocotita. Dupa ce apa da in clocot, pune rozmarinul in ibric si lasa-l la infuzat timp de 15-20 de minute.

Dupa ce a trecut timpul, scurge aceasta compozitie si foloseste lichidul pentru un masaj delicat al scalpului. Lasa aceasta solutie sa actioneze cel putin doua ore inainte sa te speli pe par, iar daca doresti, poti sta cu acest tratament si peste noapte. Ca sa fie o procedura mai usoara, poti turna lichidul intr-o sticla cu pulverizator.

Ce trebuie sa stii despre rozmarin

Rozmarinul contine un ulei volatil, reprezentat prin borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricinã si substante di- si triterpenice. Preparatele din rozmarin stimuleazã secretia sucurilor digestive, au proprietãti coleretice, colagoge, antiseptice si diuretice. Uleiul volatil stimuleazã activitatea psihicã si imbunãtãteste oxigenarea creierului.
Preparatele din rozmarin sunt indicate in afectiunile cãilor biliare si hepatice, in anorexie, afectiuni ale stomacului, rinitã cronicã.

Uleiul volatil se recomandã in stãrile de debilitate fizicã, astenie si in convalescentã.  Extractele pe baza de rozmarin sunt utilizate in industria cosmetica pentru obtinerea lotiunilor ajuta la combaterea matretii, regenereaza parul si previne caderea excesiva a acestuia, precum si la tratarea tenului uscat, matur, cuperotic.
De asemenea, preparatele pe baza de rozmarin suunt frecvent folosite in combaterea celulitei.


caderea parului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005882 (s)