News Flash:

Sindicalistii din penitenciare ameninta cu proteste. Vineri ii vor prezenta ministrului o lista cu revendicari

7 Februarie 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar

Federatia Sindicatelor ANP anunta ca vor fi reluate protestele in cazul in care, vineri, 09 februarie, atunci reprezentantii sindicalistilor vor merge la Ministerul Justitiei cu o lista de revendicari, Tudorel Toader va refuza dialogul. Principalele nemultumiri sunt legate de conditiile de lucru.
"In pofida promisiunilor, conditiile de lucru din penitenciare raman la fel de improprii pe cat sunt sunt cele de detentie, motiv pentru care cerem un plan de masuri de imbunatatire a acestora si un buget care sa asigure implementarea acestuia. Nu doar detinutii, ci si personalul penitenciarelor are dreptul la un tratament decent din partea autoritatilor", transmite Federatia.

De asemenea, sindicalistii cer rezolvarea crizei de personal prin deblocarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante si promovarea rapida a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate.

"Urmare a scandalului provocat de existanta celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate in ultimii 2 ani, ministrul Justitiei a promis in decembrie 2017 ca va promova un proiect de act normativ prin care datoria Guvernului fata de personalul din penitenciare sa fie platita, urmand ca, pe viitor, aceste ore suplimentare sa fie platite la timp. Cerem, deci, finalizarea si transmiterea acestui proiect de act normativ spre aprobare, munca fortata fiind interzisa prin Constitutie", spun sindicalistii.
Federatia Sindicatelor ANP transmite ca pe agenda de lucru vor fi incluse si "propuneri referitoare la statutul politistilor de penitenciare, eliminarea discriminarilor si disfunctionalitatilor din legislatia salarizarii si pensionarii, dar si solutii pentru deblocarea negocierilor colective, aflate la acest moment intr-un impas care poate duce la un conflict de munca".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)