News Flash:

Consiliul Judetean Arad nu a primit bani de la Guvern pentru echilibrarea bugetului

6 Februarie 2018
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
cj arad

Aradul se afla intre cele sapte judete din tara carora Guvernul nu le-a alocat fonduri pentru echilibrarea bugetului, din cotele defalcate din TVA, a afirmat luni, intr-o conferinta de presa, Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad. 

"Este cazul sa clarificam aceste aspecte legate de excedentul bugetar, bani care sunt folositi pentru investitii, fie directe, ale Consiliului Judetean, fie cofinantari ale unor proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale. Exista chiar si o lege, a responsabilitatii fiscal-bugetare, care ne obliga sa asiguram acesti bani, sa asiguram finantarea sau cofinantarea, dupa caz, a unor proiecte. Pentru ca Legea achizitiilor publice este stufoasa si unele achizitii de lucrari nu se incheie nici macar intr-un an de zile, pentru ca sunt contestate, nu am reusit sa consumam banii. In aceasta situatie, fie transferi contravaloarea acestor contracte in excedentul bugetar si le continui anul viitor, fie renunti la proiectele respective. Cum era normal, am decis transferarea acestor bani in excedentul bugetar, urmand sa ii folosim anul acesta", a explicat seful administratiei judetene. 

Pe de alta parte, Cionca a sustinut ca datorita acestui excedent bugetar, CJ Arad a putut functiona in anul 2017 si poate asigura si in 2018 finantarea investitiilor si cofinantarea proiectelor. 

"Conform Legii asistentei sociale, Guvernul are obligatia sa asigure pana la 90% din fondurile necesare pentru persoanele care beneficiaza de sprijin din partea statului, urmand ca noi, Consiliul Judetean, sa completam sumele necesare. Deoarece pentru 2017 Guvernul a virat banii abia in noiembrie, am alocat din fondurile Consiliului Judetean sumele necesare. Cum atunci cand am primit banii de la Guvern nu i-am mai putut consuma, i-am introdus in excedentul bugetar, urmand ca in acest an sa alocam acesti bani pentru sectiunea de dezvoltare. Nu ne-am permis sa nu asiguram banii necesari pentru asistenta sociala, pentru ca nu putem sa neglijam copiii institutionalizati si nici celelalte categorii defavorizate. In schimb, pentru ca am gestionat corect banul public, Guvernul ne-a pedepsit, alocand zero lei Consiliului Judetean pentru echilibrarea din cotele defalcate din TVA", a spus presedintele CJ Arad. 

Iustin Cionca a mai mentionat ca la sectiunea dezvoltare, Consiliul Judetean a alocat din excedentul bugetar doar pentru drumuri 35 de milioane de lei, pentru realizarea de studii de fezabilitate, proiecte tehnice, finantari ale reabilitarii unor drumuri sau cofinantari la proiecte cu fonduri externe. AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006803 (s)