News Flash:

Simona Halep s-a calificat in sferturi la US Open dupa un meci teribil!

8 Septembrie 2015
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep australia
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale US Open, dupa ce a invins-o, luni, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 6-2, pe sportiva germana Sabine Lisicki, locul 24 WTA si cap de serie numarul 24.
Partida a durat doua ore si 38 de minute.
Halep conducea intalnirile anterioare cu Lisicki, cu 3-1, dupa ce s-a impus in ultimele trei partide directe, dar niciuna dintre acestea nu a avut dramatismul si risipa de energie precum cea de la aceasta editie a Grand Slam-ului american. Lisicki a "bombardat" din start, obligandu-si adversara sa raspunda cu aceeasi moneda. Ele au dat in minge cu sete, au alergat cat pentru doua partide, au reusit puncte memorabile, dar au comis in acelasi timp un numar impresionant de greseli nefortate, 110 in total, 77 Lisicki si 33 Halep.
Din fericire pentru Halep, serviciul de record mondial al adversarei sale, 210,8 km/h, nu a produs decat doi asi luni, pe a doua arena a complexului federatiei americane de tenis de la Flushing Meadows, plina ochi de Ziua Muncii din SUA. De asemenea, jocul avantat, cu prea multa incredere si prea pe "muchie", a costat-o pe germana.
De cealalta parte, Halep a raspuns cu defensiva si cu precizia loviturilor, iar mobilitatea ei si pregatirea fizica mai bune au facut din nou diferenta, in ciuda faptului ca ambele sportive au acuzat probleme musculare.
"Bum-bum" Lisicki (1,78 inaltime si 26 de ani in curand) a fost cu un pas inainte la inceputul meciului, fortand-o pe Halep, care a fost din nou foarte nervoasa, sa tot caute revenirea. A fost 2-0 pe germana, cu break in ghemul al doilea, apoi 2-2. Lisicki s-a desprins la 4-2, Halep a egalat. La acest scor, romanca a rupt simetria si a facut un break, ridicand scorul la 5-4. Ea a servit pentru set, dar a ratat o minge de 6-4, astfel ca s-a ajuns in tie-break. Dupa numeroase mini-break-uri, romanca a avut din nou posibilitatea de a inchide setul, de data aceasta pe serviciul adversarei, la 6-5. Lisicki a castigat insa trei mingi la rand si a fost ea cea care a pus setul pe tabela, dupa 63 de minute de joc.
Dupa ce a acuzat primele dureri la coapsa stanga si la sold la scorul de 4-4, Simona Halep a cerut, in pauza dintre seturi, interventia fizioterapeutului. Cu coapsa stanga bandajata, Halep a intrat cam intr-un picior in setul al doilea, care a avut o desfasurare oarecum similara cu cel secund din finala de la Toronto. Halep a lasat impresia ca abia se mai poate misca, dar in acelasi timp reusea lovituri de efect.
La fel ca Belinda Bencic, Lisicki a parut descumpanita de evolutia adversarei, care suferea la fiecare minge. Jucatoarea din Constanta si-a pierdut serviciul in debutul setului, dar a revenit imediat cu rebreak. De altfel, nicio jucatoare nu si-a fructificat serviciul pana la 2-2, apoi Halep a oprit cadenta break-rebreak. O noua serie de servicii pierdute a revenit odata ce Halep s-a distantat la 4-2, dupa un nou break, dar Lisicki s-a apropiat la 3-4. Inca o data Halep si-a facut serviciul, apoi Lisicki a facut acelasi lucru, in premiera in setul al doilea. Halep a servit pentru set, dar nu a ajuns nici macar la o minge de a egala, astfel ca scorul a devenit egal, 5-5. Pe fondul greselilor tot mai frecvente ale lui Lisicki, Halep a castigat doua ghemuri la rand si a egalat la seturi, dupa alte 53 de minte de joc.
A urmat o pauza de zece minute, stabilita de organizatori intre setul al doilea si al treilea, din cauza caldurii excesive de la New York. Halep a iesit mai odihnita de la vestiare si contrar a ceea ce s-a intamplat pana atunci, decisivul a inceput fara break-uri pana la 2-2.
In ghemul al patrulea, Lisicki s-a intins pea mult la o minge si s-a accidentat serios la piciorul stang. Din acel moment, ea a incercat sa scurteze punctele, lovind decisiv aproape fiecare minge. Destul de eficienta la inceput, tactica nu a mai functionat pe masura ce timpul a trecut, astfel ca jucatoarea romana, simtind slabiciunea rivalei, a "lovit-o" cu patru ghemuri castigate la rand, punand capat decisivului, cu 6-2, in 42 de minute.
Astfel, dupa ce a aratat din nou o inepuzabila putere de lupta, Simona Halep a reusit sa treaca de bariera optimilor de finala, atinsa in 2013.Mediafax.ro

lisicki grand slam
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006294 (s)