News Flash:

Sfatul primarului Robu pentru timisorenii deranjati de muzica in noapte

8 Iulie 2019
1741 Vizualizari | 0 Comentarii

Tot mai multi timisoreni suna la Politia Locala sa se planga de muzica prea tare care rasuna de la cluburile sau localurile din oras ori de la evenimentele care au loc in spatiul public. Primarul Nicolae Robu spune ca si el aude muzica de acasa, dar nu are ifose. Ii sfatuieste pe oameni sa sune la Politia Locala.

Politia Locala a anuntat recent ca a crescut numarul sesizarilor cu privire la tulburarea linistii publice, iar oamenii se plang de muzica prea tare care rasuna noaptea in oras. De la inceputul anului si pana acum s-au dat peste 150 de amenzi, numarul sanctiunilor fiind si el in crestere.

„Sesizarile din ultima perioada se refera la localuri din zona centrala, dar si de pe malurile Begai sau din zona Stadionului «Dan Paltinisanu». Politistii locali verifica astfel de situatii, iar in cazul in care reprezentantii firmelor vizate nu se afla la sediul acestora in momentul verificarilor acestia sunt invitati la sediul Politiei Locale pentru verificarea documentelor si luarea masurilor legale in functie de situatie”, transmiteau reprezentantii Politiei Locale.

Edilul-sef spune ca primaria nu poate interveni pe terenurile private pe care se organizeaza concerte sau festivaluri, astfel ca singurul sfat pe care il poate da oamenilor este sa contacteze Politia Locala.

„Le recomand oamenilor sa sune in continuare la politie, sa protesteze, pentru ca eu nu sunt de acord cu aceste manifestari zgomotoase. Primaria nici nu si-a dat niciun aviz, poate cetatenii nu stiu asta. Este un spatiu privat, ei ar trebui sa obtina aprobare, nu se conformeaza exigentelor legii si de aceea politia trebuie sa intervina”, a explicat Nicolae Robu, cu referire la evenimentele care au loc in parcarile mallurilor din oras.

Edilul-sef a mai spus in trecut ca „Timisoara nu este campus monastiresc” si ca „nu trebuie sa ajungem sa inchidem cluburile, pentru ca trebuie sa intelegem ca traim intr-un oras cu foarte mult tineret, care are nevoie si de cluburi”.

„Nu suntem intr-un campus monastiresc, ci suntem intr-un municipiu cu viata. Urbea noastra nu este campus monastiresc. Este o localitate cu viata, care trebuie sa aiba inclusiv cluburi, pentru tinerii sai si pentru orice cetatean care doreste sa mearga la club. Numai ca proprietarii si administratorii cluburilor trebuie sa respecte legea. Nu trebuie sa exagereze”, explica Robu inca din 2014.

Primarul sustine ca si el aude muzica din cluburi, dar ca nu are ifose si ca nu il deranjeaza.

„Eu traiesc intr-un cartier, ca majoritatea timisorenilor. Nu am ifose ca trebuie sa am o liniste ca pe varf de munte. Pentru ca am optat sa traiesc intr-un oras, un oras cu viata, cum este Timisoara, cu foarte multi tineri, evident ca produce si zgomot. In ceea ce ma priveste, il suport si chiar nu pot spune ca ma deranjeaza. Dar trebuie sa gasim un echilibru. Cand partea cealalta are excese, atunci trebuie sa se intervina. Nici mie nu mi-ar conveni sa aud un zgomot peste orice limita a bunului simt, dar chiar pretentia la liniste nu o am. Cred ca cine pretinde liniste intr-un oras ca Timisoara nu intelege completamente cum e viata intr-un oras dinamic si viu”, a conchis Robu pentru tion.ro.

Va reamintim, la primarie are loc o dezbatere pentru propunerea de „revizuire a Planurilor de actiune pentru prevenirea si reducerea zgomotului ambiant in Timisoara”, marti, in 9 iulie, de la ora 14, in sala de consiliu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006039 (s)