News Flash:

Sfat pentru toate gospodinele: Cum sa scapi repede de gandacii de bucatarie

2 Martie 2018
1980 Vizualizari | 0 Comentarii
gandaci

Gandacii de bucatarie traiesc circa 6 luni si se hranesc cu resturile menajere. Se refugiaza in zonele calde si umede, in spatele mobilierului, frigiderului, in jurul tevariei si in fantele zidurilor. Sunt mari avizi de umiditate, deci verifica orice sursa umeda:
- verifica deschiderile din jurul canalizarii si astupa-le
- repara tevile care curg
- sterge petele de condens
- cu chit, astupa toate fisurile din zid si din jurul plintelor din lemn.

Curata incaperile foarte bine, fara a uita colturile ascunse, dedesubtul paturilor, spatele bufetului din bucatarie. Foloseste aspiratorul, iar sacul in care ai colectat gandacii si ouale lor pune-l intr-o punga de plastic inchisa ermetic, pe care o arunci.

Ulei esential de eucalipt
Varsa cateva picaturi de ulei esential de eucalipt pe un ziar, pe care il plasezi sub chiuveta, sub frigider, si in toate locurile unde s-ar putea ascunde gandacii. Solutia este valabila la inceputul infestarii, cand populatia de gandaci nu e prea mare.

Faina si zahar
Presara, pe locurile de trecere ale gandacilor, praf de gips amestecat cu faina alba si zahar pudra. Plaseaza alaturi o farfurie cu apa. Gandacii vor muri de ocluzie intestinala.

Zaharul si bicarbonatul de sodiu
Aceasta este o metoda usoara pentru a scapa de gandaci. Puteti face un amestec de bicarbonat de sodiu si zahar prin adaugarea in parti egale a elementelor si apoi sa-l presarati in apropierea zonelor infestate. Gandacii care se vor hrani cu acest amestec vor muri, deoarece bicarbonatul de sodiu reactioneaza cu acidul din stomacul lor si ii umfla.

Esenta de lavanda
Picura pe bucati de vata 6 picaturi de ulei esential de lavanda. Plaseaza-le peste tot, mai ales in dulapuri, si reinnoieste-le zilnic.

Otet alb
Vaporizeaza otet alb pe ziduri, sub mobilier si peste tot unde se pot instala gandacii. Otetul alb nu-i omoara, dar ii alunga.

Acid boric si ceapa
Amesteca 2 litri de apa fiarta cu 450 g acid boric si 11 g zahar. Lasa sa se raceasca, varsa solutia in sticle mici. Inchide sticla cu dopuri compacte de vata. Plaseaza sticlele sub frigider, sub chiuveta si oriunde sunt gandaci.
Fa o pasta dintr-o ceapa medie taiata marunt, o jumatate de ceasca de faina, putina apa sau bere si un strop de zahar plus 3 sau 4 lingurite de praf de acid boric. Amesteca toate ingredientele cu o lingura si pune prin locurile prin care circula gandacii. Aveti grija, ca animalele de companie sa nu ajunga la aceasta solutie pentru ca le poate dauna.

Foi de dafin
Inca o solutie sunt buchetele de foi de dafin, atarnate prin bucatarie si prin locurile pe unde gandacii „isi fac veacul”.


curata otet alb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005221 (s)