News Flash:

Ministrul Teodorovici, propunere incendiara pentru cei care isi platesc prejudiciile din dosarele penale: Nu cred ca a duce oamenii in puscarie este o solutie

1 Martie 2018
869 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca trebuie modificata legislatia în ceea ce priveste recuperarea prejudiciilor în dosarele penale, iar cei care au de acoperit prejudicii sa aiba aceasta varianta în locul detentiei.
"Statul trebuie sa recupereze banii. Nu cred ca a duce oamenii în puscarie reprezinta o solutie. Eu am discutat în ultimele zile cu multi oameni din alte state din Europa si America, unde statul are ca scop principal recuperarea banilor si nu trimiterea în puscarie a unui om. Pentru ca asa închizi poate o afacere importanta, trimiti în somaj multi angajati, în loc sa recuperezi banii. Trebuie mers pe o asemenea abordare", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, la B1 TV.

Teodorovici spune ca este nevoie de schimbarea legislatiei în acest sens.

"Trebuie sa avem o situatie clara cu toate structurile care au rol de a recupera prejudiciul si poate si o modificare de legislatie, ca abordarea sa fie aceasta, nu sa urmaresc sa mearga la puscarie, ci sa recuperez banii. (...) Modificari legislative care sa poata produce un asemenea cadru de discutii, la nivel de guvern, de coalitie, nu sunt chestiuni inventate de noi. Nu e o dorinta de a scapa pe cineva, daca nu plateste, atunci face puscarie. Astazi nu exista o astfel de abordare, de discutie, sa vedem la cei care au facut deja, sa avem discutii cu alte guverne si sa o transpunem. E o decizie politica pâna la urma", a mai declarat, la postul B1 TV, ministrul Finantelor.
Acesta a dat si exemplul unui român stabilit în America, care avea o afacere în domeniul constructiilor, si care a fost prins cu niste nereguli, ajungând sa negocieze cu statul pentru acoperirea prejudiciului.

"Statul a constatat de recuperat 3-4 milioane de dolari, a negociat cu statul- nu vreau sa merg la puscarie, astia sunt banii pe care îi am- doua milioane si ceva de dolari, i-a fost interzis sa fie administrator pe nu stiu câti ani, dar omul nu a intrat a puscarie, iar statul a recuperat cât a putut. Uitati-va la marii fotbalisti acuzati de evaziune, s-au dus la puscarie? (...) Daca îi spuneti unuia ca merge la puscarie mai da bani pentru stat? Daca zici asta e suma pe care o aduci si scapi, cu anumite interdictii.... ", a afirmat Teodorovici.

La bilantul DNA la anul 2017, Laura Codrusa Kovesi, procuror sef al institutiei a acuzat ca unele institutii nu se constituie parti civile în recuperarea prejudiciilor.

“Frauda cu fonduri europene s-a dublat în ultimii doi ani. O treime dintre inculpati au facut fraude cu fonduri europene. Fraudarea fondurilor destinate zonelor rurale, asadar afecteaza banii destinati zonelor mai sarace. Se mai întâlneste o situatie grava: în multe cauze, desi dovedim ca sunt fapte penale, reprezentantii autoritatilor publice nu se constituie parte civila pentru recuperarea prejudiciilor”, a declarat Laura Codruta Kovesi, miercuri, la bilantul DNA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)