News Flash:

Senatorul Niculae Badalau, in "vizita" la DNA

28 Octombrie 2013
1385 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul Niculae B d l u
Senatorul Niculae Bădălău s-a prezentat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a declarat că nu ştie nimic despre acuzaţiile care i se aduc şi că are mulţi prieteni, însă nu ştie ca aceştia să aibă activităţi ilegale.

'Am foarte mulţi prieteni, sunt în politică de 23 de ani, am fost prefectul judeţului Giurgiu, am fost deputat şi cu siguranţă cunosc foarte multă lume şi mă cunoaşte foarte multă lume. Nu am intervenit niciodată în rezolvarea unor probleme ale cuiva cu Fiscul', a spus Bădălău.

El a adăugat că nu se teme în legătură cu audierile, că nu o cunoaşte pe procuroarea Angela Nicolae şi nu a văzut-o niciodată.

'Eu sunt parlamentar, particip la foarte multe întâlniri, cum pot să ştiu cine este acolo şi ce probleme are. Legea trebuie să-şi spună cuvântul, inclusiv în privinţa mea, indiferent de funcţia pe care o deţin, trebuie să răspund în faţa legii, la fel ca oricare alt cetăţean', afirmă Bădălău.

El a afirmat că a avut o problemă cu ANI, aceasta fiind cauza pentru care în 2008 nu a mai candidat, însă a menţionat că a rezolvat respectiva problemă.

'Nu am făcut trafic de influenţă pentru nimeni, nu sunt 'un apropiat' al unor oameni de afaceri din zona alimentară, în afară de faptul că consum alimente, nu am nicio legătură cu industria alimentară. În momentul în care voi fi învinuit, voi lua măsurile pe care le consider necesare în acel moment', a mai afirmat senatorul.

Întrebat dacă a fost condamnat în perioada regimului Ceauşescu, Bădălău a spus că a avut un proces în care a fost anulată decizia.

Senatorul PSD Niculae Bădălău şi procurorul - şef de birou de la Parchetul General Angela Nicolae sunt cele două nume implicate în dosarul privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, în care prejudiciul este de peste 50 de milioane euro, potrivit unor surse judiciare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat luni percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a Angelei-Eugenia Nicolae - procuror-şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

'În şedinţa de duminică, Secţia pentru procurori a CSM a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela - Eugenia Nicolae - procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia', se arată într-un comunicat al CSM transmis luni AGEPRES.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează că a solicitat CSM autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în cazul unui procuror cu funcţie de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - şef birou - în dosarul privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

Procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată în favoarea unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscală.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni că sunt şi alte persoane cu funcţii importante implicate în dosarul în care se fac peste 160 de percheziţii şi în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

'Da, sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot după ce se termină activităţile procedurale', a afirmat Kovesi la plecarea de la sediul CSM.

'Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de constituire într-un grup organizat, corupţie, evaziune fiscală. Printre persoanele cercetate se află administratori de firme, avocaţi, angajaţi ai MFP, precum şi alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astăzi cu ocazia percheziţiilor', a precizat Kovesi.

angelei-eugenia nicolae precizat kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005962 (s)