News Flash:

Sef de sectie al Spitalului Militar Timisoara, trimis in judecata dupa ce a primit mita

13 Noiembrie 2018
1067 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicul Eugen Silviu Poisar de la Spitalul Militar din Timisoara a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual in forma continuata. De asemenea, o asistenta medicala de la aceeasi unitate a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de fals intelectual in forma continuata.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii din Timisoara l-au acuzat pe Eugen Silviu Poisar de doua fapte de luare de mita, doua fapte de trafic de influenta si alte doua fapte de fals intelectual in forma continuata.

De asemenea, procurorii DNA Timisoara au mai dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a asistentei medicale in cadrul aceluiasi spital, Elena Corina Iliuta. Aceasta este acuzata de doua infractiuni de fals intelectual in forma continuata.

”In contextul in care, in randul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocuparilor legate de incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicala, in perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Posiar Eugen Silviu, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la doua persoane care doreau sa se pensioneze anticipat in modalitatea amintita, suma totala de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleasi persoane 300 lei si o suma neprecizata de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiza din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara sa decida pensionarea celor doua persoane din motive medicale”, transmit procurorii DNA.

Pentru a crea aparenta ca persoanele respective sufereau de afectiuni care permiteau aceasta modalitate de incetare a raporturilor de serviciu, medicul Eugen Silviu Posiar si asistenta Elena Corina Iliuta au facut mentiuni nereale in dosarul medical al celor doua persoane, cum ar fi internari fictive, presupuse proceduri medicale si altele.

In cauza s-a instituit masura asiguratorie a sechestrului in ceea ce priveste sumele de bani ridicate de la inculpatul Posiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum si asupra a doua monede din metal pretios in valoare de 5.200 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006144 (s)