News Flash:

Sectia din Timisoara in care sunt tratati micutii bolnavi de cancer din vestul tarii, modernizata si dotata cu echipamente de ultima ora

5 Iulie 2015
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
copii
Micutii din vestul tarii, bolnavi de cancer sau leucemie, care ajung la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, vor avea mai multe sanse la viata. Asta dupa ce Sectia de HematologieOncologie Pediatrica din cadrul celei mai mari unitati medicale pentru copii din vestul tarii va fi modernizata si dotata cu echipamente medicale de ultima generatie.

Ministerul Sanatatii a reusit sa atraga fonduri de milioane de euro pentru imbunatatirea serviciilor din domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice din cele patru centre regionale din tara. Este vorba despre un proiect in valoare de 5,6 milioane de euro, din care 850.000 de euro este contributia Ministerului Sanatatii si 4,8 milioane de euro contributia norvegiana.

Prin urmare, sectiile de hematologie si oncologie pediatrica de la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, de la Institutul Oncologic din Bucuresti, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca si Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi vor fi reabilitate si dotate cu echipamentele medicale necesare. Printre aparatele care vor fi achizitionate se numara si RMN-uri si aparate de anestezie.

La sfarsitul lunii iunie a fost semnat contractul de finantare al proiectului. In cadrul acestuia, vor fi instruiti si aproape 300 de medici, asistente si infirmiere care lucreaza in hematologie si oncologie pediatrica. “Ne dorim ca toate acestea sa conduca la cresterea ratei de diagnostic in stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie si oncologie pediatrica, precum si a ratei de vindecare, folosind infrastructura moderna ce va fi achizitionata prin proiect”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, potrivit pressalert.ro

bolnavi cancer leucemie ouis turcanu timisoara oncologie pediatrica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006103 (s)