News Flash:

Seara de seara ai picioare umflate ca un butuc, iar dimineata nu-ti mai intra deloc in pantofi? Iti recomand un ceai usor de facut, cu aroma placuta

21 Februarie 2018
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
picioare umflate

Pentru rezultatele cele mai bune, consumati ceaiul cat este caldut, si completati acest tratament cu exercitii ale picioarelor, pentru a stimula circulatia sangelui.

Metoda de preparare:

Taiati radacinile si frunzele de patrunjel foarte fin. Puneti cam un sfert de cana de patrunjel tocat intr-o cana cu apa fiarta. Lasati 5-7 minute la infuzat, apoi strecurati.
La final, puteti adauga ghimbir, lamaie, sau miere, pentru a imbogati gustul.

Patrunjelul (Petroselinum crispum) este o planta erbacee legumicola, cu tulpina inalta, cultivata pentru radacina pivotanta, alba si pentru frunzele ei aromate, intrebuintate inalimentatie si in medicina populara. Poarta si denumirile de gagaut, patlagele (pl.), patrunjica sau petersil. O leguminoasa. Anticii greci considerau ca aceasta planta uneste lumea viilor cu cea a mortilor.

Patrunjelul – Indicatii terapeutice
Consumat crud sau sub forma de infuzie, decoct, patrunjelul este eficient in tratarea edemelor, infectiilor, asteniei, tulburarilor de circulatie sanguina, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului si colicilor abdominale, astmului bronsic, amenoreei si elimina halena (respiratia urat mirositoare).

Sub forma de gargara, bai sau spalaturi locale, patrunjelul ajuta la vindecarea plagilor, intepaturilor deinsecte, a conjunctivite, amelioreaza contuziile si pigmentatiile pielii siinlatura durerile dentare.

Patrunjelul contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat orice alt aliment, contribuind astfel la mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatura de patrunjel furnizeaza mai multe proteine decat 2 oua, devenind un aliat de nadejde in curele de slabire, deoarece confera senzatia de satietate. Frunzele si tulpinile de patrunjel neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism si sunt eficiente in toate afectiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugand germenii patogeni si chiar diferite virusuri. In plus, datorita calitatii sale de excelent antioxidant, patrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, cate 20 ml de suc impreuna cu alte sucuri naturale ajuta foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspat se poate consuma in timpul tratamentului cu citostatice, ajutand la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor si ladistrugerea celulelor canceroase.
CONTRAINDICAT LA GRAVIDE.


radacinile patrunjelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004844 (s)