News Flash:

Se spune despre papadie ca este un leac bun din strabuni pentru mai multe boli. Are proprietati care poate tine la distanta cancerul, hepatita, bolile de ficat, rinichi, stomac. Iata cum sa o pregatesti

30 Martie 2018
1634 Vizualizari | 0 Comentarii
papadia

Papadia a fost o planta populara de mii de ani, si proprietatile sale medicinale au fost utilizate in tratamentul diferitelor boli si conditii de sanatate.

Detoxifica ficatul, stimuleaza productia de bila, regleaza nivelul de colesterol, trateaza alergiile, si este de mare ajutor pentru femeile gravide si femeile aflate in menopauza.

Cel mai bine este sa o consumi de la inceputul primaverii, in luna aprilie, si o poti recolta din locuri care nu sunt prea poluate. Tulpina este cea mai benefica parte, deoarece trateaza diabetul, purifica sangele, regleaza metabolismul, si trateaza problemele de stomac.

Frunzele sale sunt bogate in vitamine si pot fi adaugate la salate si diferite mese pentru a te ajuta sa pierzi in greutate si sa iei nutrientii necesari. Florile sale sunt folosite in prepararea siropului, care purifica sangele, ajuta la digestie si amelioreaza tusea.

Papadie: lupta impotriva cancerului si diverselor probleme de sanatate

Trebuie cureti radacinile, sa le tai si sa le lasi sa se usuce la aer proaspat, timp de 15 zile. Atunci cand acestea sunt uscate, vor fi crocante la atingere, si ar trebui sa le pastrezi intr-un borcan intr-un loc intunecat, rece.

Radacinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliara, rinichi, si limfei, si eficient in a trata constipatia, acneea, hepatita, reumatism, constipatie, precum si chisturi, tumori si cancere.

Este deosebit de eficient si util in cazul bolilor de sex feminin si problemelor legate de alaptare.

Reteta de sirop – Ingrediente:

– 400 flori de papadie galbene
– 4 lamai taiate felii
– 4 portocale felii
– 3 litri de apa

Adauga ingredientele in apa si lasa-le astfel timp de 24 de ore. Apoi, se adauga 2 cani de zahar, si se fierb timp de o jumatate de minut. Cand amestecul devine gros si siropos, se indeparteaza de la caldura, si se toarna in borcane sterilizate. Folositi-l pentru a trata raceli comune, tuse persistente, si bronsita.

Reteta de ceai
Ceaiul de papadie se face din radacini uscate, tocate, si de frunze de papadie mixte. Ia o jumatate de lingurita de amestec si adauga-l la un pahar de apa pentru a prepara ceai.

Poti amesteca, de asemenea, 60 de grame de acest amestec cu 30 de grame de radacini de papadie uscata. Se adauga amestecul la 2,5 uncii de apa, si un pic de sare. Se fierbe timp de 20 de minute. Apoi se bea un pahar de trei ori pe zi.

Papadia este o planta perena ierboasa, care creste pana la inaltimi de 10-30 cm. Frunzele adanc zimtate se desprind de la baza, iar singura floare galbena apare in aprilie si mai. Floarea este urmata de seminte, fiecare incununata de perisori moi, care sunt luate de curentii de aer, ajutand la raspandirea plantei.

In scop teraputic se recolteaza radacina si frunzele, care sunt uscate pentru a fi folosite la infuzii, extracte buvabile si capsule.

Papadia – Compozitie
Radacina si frunzele sunt bogate in fructoza si insulina; contin principii active (lactone sesquiterpenice), acizi fenolici si steroli. Frunzele au in compozitie si flavonoide, saruri de potasiu si cumarine.

Papadia – Actiune
Preparatele pe baza de papadie au actiune depurativa, detoxifianta, remineralizanta, stomahica, hepatica, colagoga, calmanta, sedativa.

Papadia – Indicatii terapeutice
Preparatele pe baza de papadie sunt indicate in caz de dischinezii biliare, dispepsii, colopatii, hepatite acute si cronice, ciroza hepatica, litiaza biliara, microlitiaza renala, detoxifiere, reumatism, ulcere aftoase, gastrita.

Administrare:
Pentru detoxifiere si pentru imbunatatirea functiei ficatului se pot consuma frunzele crude (sub forma de salata), de 2-3 ori pe zi, inaintea meselor.

Extern, se aplica cataplasme (fruze zdrobite) pentru ameliorarea eczemelor, psoriazisului, arsurilor infectate etc.

Siropul de papadie se prepara din toata planta (cu tot cu radacina), culeasa cu grija sa nu se rupa pentru a nu lasa sa se scurga latexul, conservand principiile active ale plantei, se spala bine cu apa rece, apoi se toaca marunt si se pune intr-un borcan cu tot cu latexul scurs, cu mai mult de jumatate miere de albine, amestecand bine continutul, se acopera si se lasa la macerat 2 saptamani, apoi se consuma cate 1-2 lingurite de 2- 3 ori pe zi timp de 2- 3 saptamani; benefic pentru bolile tubului digestiv, boli hepato-biliare.

Tintura de papadie se administreaza cate o lingurita dizolvata in jumatate pahar de apa, de 3-4 ori pe zi si are efect antidiabetic, aperitiv, colagog, depurativ, hipocolesterolemiant, laxativ.

Papadia – Precautii si contraindicatii
Nu folositi papadia pentru a imbunatati secretia biliara fara recomandarea unui medic, pentru ca problema poate fi de fapt un blocaj sever al cailor biliare, afectiune pentru care papadia este contraindicata.

Nota: Acest articol este transmis in scop informativ si va recomandam sa apelati la un (medic) specialist inainte de a incepe orice tratament.


papadia papadie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1470 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006308 (s)