News Flash:

Stiai ca lamaia congelata este buna pentru sanatate? Iata secretul ei

29 Martie 2018
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie

S-a tot discutat despre puterea lamaii de a curata organismul si de a echilibra ph-ulul, s-au scris numeroase articole despre beneficiile consumului de apa cu lamaie pe stomacul gol, cu toate acestea, lamaia poate face mult mai multe pentru tine. In sucul de lamaie se afla acid citric, citrati de calciu si de potasiu, glucoza si fructoza direct asimilabile. Dintre saruri minerale si oligoelemente gasim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt si vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se afla mai ales in pulpa lamaii. Provitamina A (carotenul) care stimuleaza cresterea si mentine tineretea tesuturilor, este prezenta in coaja. Tot din coaja se obtine un ulei volatil folosit in aromaterapie si care, printre altele, ajuta in tratarea unor afectiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc samburii pisati, amestecati cu miere.

Lamaia contine si limonoizi, niste fitochimicale extrem de puternice in lupta cu bolile si sunt chiar mai eficiente decat chimioterapia. Aceste fitochimicale protejeaza impotriva anumitor forma de cancer, scad colesterolul, ajuta la detoxifierea ficatului si sunt in cantitate de 10 ori mai mare in coaja decat in suc. Daca vrei sa beneficiezi de toate proprietatile lamaii, ar trebui s-o consumi in totalitate si nu doar sa asezonezi preparatele cu suc. Cea mai simpla modalitate de a folosi lamaia cu coaja, pulpa si suc si chiar samburi este sa o congelezi. Cauta lamai bio, spala-le si pastreaza-le la congelator intregi sau taiate in sferturi. Odata inghetata, luati o razatoare si radeti din ea (pe razatoarea fina) peste preparatele alimentare: salate, ciorbe, supe, cereale, sosuri pentru paste, orez, prajituri si peste orice preparat vrei.

Alte avantaje ale lamaii inghetate. Cel mai probabil, asociezi lamaia cu vitamina C din suc, insa trebuie sa stii ca in coaja sunt de 5-10 ori mai multe vitamine. Cu metoda congelarii noua metoda, puteti beneficia de toti nutrientii continuti in acest fruct. Lamaia scade tensiunea arteriala, este antidepresiva, combate stresul si tulburarile nervoase. Samburii din lamaie actioneaza eficient asupra unui larg spectru de infectii: fungi, microbi si tot felul de paraziti. Esenta de lamaie neutralizeaza bacilul lui Eberth (care provoaca febra tifoida) in 5 minute, stafilococul auriu in 5 minute, bacilul lui Laeffler (difteria) in 20 de minute. Vaporii esentei de lamaie stopeaza inmultirea bacilului tuberculozei si a streptococului hemolitic in cateva ore.


lamaii stomacul oxiurilor lamaia limonoizi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006524 (s)