News Flash:

Scapati de mobila veche si de lucrurile de care nu mai aveti nevoie, gratuit! Se deschid noile puncte de colectare ale Retim

8 August 2019
910 Vizualizari | 0 Comentarii

Aveti de aruncat mobila veche, chiuvete sparte sau alte asemenea „minunatii”? De joi, 8 august, le veti putea duce gratuit in patru puncte din oras. Primaria spera astfel sa scada numarul rampelor clandestine de gunoi care au umplut orasul, dupa renuntarea la campaniile de curatenie de primavara si toamna.

„Incepand de maine (joi – n.r.), un nou serviciu gratuit oferit de primarie populatiei, in cadrul campaniei «Timisoara curata». Am declarat repetat ca vrem ca orasul nostru sa devina model de oras curat. Oricine a putut vedea in ultimul timp progresele facute pe acest drum. Dar tot ce s-a facut bun este umbrit de depunerile clandestine de diverse deseuri, care continua sa apara in diverse puncte ale orasului. Ei bine, vrem sa le lichidam si le vom lichida! In acest sens, pe de o parte, vom deschide de maine 4 puncte in care cetatenii vor putea depune gratuit, civilizat, ceea ce pana acum gaseam prin asa-numitele rampe clandestine, iar pe de alta parte, vom continua sa supraveghem zonele predilecte cu politisti in civil si cu camere video si sa aplicam amenzi drastice celor necivilizati”, a postat, miercuri, 7 august, pe Facebook, primarul Nicolae Robu, aflat de altfel in vacanta.

La finele lunii iulie, consilierii locali au votat infiintarea a patru puncte de colectare a gunoaielor, unde vor putea fi aruncate gratuit deseuri. S-a ajuns la o astfel de masura dupa ce, in prima jumatate a anului, Retim a adunat de pe strazile Timisoarei peste 5.000 de tone de gunoaie. Societatea de salubritate a inchis anul trecut punctele de colectare a deseurilor voluminoase, fiind desfiintate, de asemenea, si traditionalele campanii de curatenie de primavara si curatenie de toamna, cand timisorenii puteau scoate in fata caselor lucrurile de care nu mai aveau nevoie, iar Retim le colecta gratuit.

Cele patru puncte vor functiona pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 si in parcarea de sub Podul Calea Sagului. Aici vor fi amplasate cate trei containere de 20 mc, in care vor putea fi aruncate deseuri vegetale si alte deseuri. Trei dintre aceste puncte vor fi in curtea Retim. Initial, s-a propus ca aceia care depun deseuri sa prezinte neaparat buletin de Timisoara, dar s-a renuntat la idee.

Astfel, vom putea duce o data pe luna 3 metri cubi de deseuri vegetale – crengile trebuie sa fie taiate la 50cm si legate in manunchi, iar frunzele si iarba trebuie sa fie depozitate in saci, respectiv 5 metri cubi de deseuri voluminoase de uz casnic – este recomandata demontarea/dezasamblarea deseurilor voluminoase si 1 metru cub de deseuri rezultate din constructii si demolari – trebuie depozitate in saci rezistenti la actiuni mecanice.

Punctele de colectare de pe Calea Torontalului, str. Torac si str. Avram Imbroane vor fi deschise de luni pana vineri, in intervalul 9-19, si sambata intre orele 8 si 16. Cel din parcarea de la Podul Calea Sagului va fi deschis de luni pana vineri in intervalul 9-17, iar sambata, in intervalul 8-16.

„Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de o persoana desemnata de catre operator, iar ridicarea containerelor se face zilnic, dupa incheierea programelor”, se arata in planul primariei. De altfel, municipalitatea va fi si cea care va plati acest serviciu catre Retim.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004712 (s)