News Flash:

Scapa de infectiile vaginale cu doar 3 ingrediente ieftine pe care sigur le ai in bucatarie!

9 Aprilie 2018
1316 Vizualizari | 0 Comentarii
infectie vaginala

Infectiile genitale inca sunt un subiect tabu. Toata lumea a auzit de ele si s-a confruntat cel putin o data in viata cu o astfel de infectie dar preventia si testarea frecventa nu fac parte inca din obisnuita. Infectiile genitale reprezinta principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocand usturimi la urinare, mancarimi, miros neplacut, secretii anormale, arsura.

Candidoza: Candida albicans este o ciuperca care traieste aproape peste tot, inclusiv in corpul uman. De obicei, sistemul imunitar tine sub control dezvoltarea excesiva a ciupercii. Infectia cu Candida albicans este cunoscuta si sub denumirea de candidoza, candidoza vulvo-vaginala, vaginita candidozica sau infectie vaginala. Aproximativ 75% dintre femei fac o infectie vaginala cel putin o data in viata. In 80-90% din cazuri, candidoza vulvovaginala este cauzata de o dezvoltarea excesiva a ciupercii Candida albicans. De obicei, infectiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurta durata cu medicamente antifungice. Cu toate acestea, exista si remedii naturiste. Iata cum te poti trata cu bicarbonat de sodiu si ceai de musetel.


Ingrediente: 3 linguri de musetel uscat, 1 litru apa, 3 linguri bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare: Se pune apa la fiert pana da in clocot. Se adauga musetelul, se ia vasul de pe foc , se acopera si se lasa la infuzat 10 min. Se strecoara si se adauga bicarbonatul de sodiu. Tot lichidul se pune intr-un lighean si se fac spalaturi normale. Se poate adauga si o lingura de otet de mere. Este bine ca acest procedeu sa se faca seara. Repetati procedeul pana cand simptomele dispar.
Alte beneficii ale ceaiului de musetel: Amelioreaza durerile de stomac si simptomele sindromului de intestin iritabil, precum si refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea si durerile de incheieturi, iar asta se datoreaza uleiurilor esentiale precum alfa-bisabolol si matricina, care au proprietati antiinflamatorii.
De asemenea, ceaiul de musetel este excelent pentru prevenirea racelilor de sezon si pentru intarirea sistemului imunitar, datorita substantelor cu efect antibacterian si detoxifiant.

Musetelul face minuni si in cazul persoanelor care se confrunta cu insomnii si anxietate. O ceasca de ceai de musetel bauta cu 30-45 de minute inainte de culcare te va ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn odihnitor. Daca ai probleme cu dantura (gingivite, abcese dentare, stomatite, afte), infuzia de ceai de musetel este ideala (se tine in gura infuzia calduta timp de 5 minute). Pentru amigdalita sau dureri in gat este recomandata gargara cu infuzie de musetel de 3-4 ori pe zi, iar pentru tratamentul leucoreei (secretii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit), sunt indicate spalaturile vaginale.
De asemenea, ceaiul de musetel este eficient in tratarea colicilor bebelusilor, a direei si a febrei, insa specialistii pediatri recomanda un consult prealabil pentru a se stabili doza optima. De regula, se recomanda ca la copiii sub 5 ani sa nu se administreze mai mult de jumatate de ceasca de ceai de musetel pe zi.

Bicarbonatul de sodiu:
1. Bicarbonatul de sodiu contra aciditatii stomacale, indigestiei si durerii in caz de ulcer: Majoritatea medicamentelor antiacide din farmacii contin o anumita forma de bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu actioneaza prin intermediul neutralizarii imediate a acidului stomacal, ajutand la calmarea aciditatii stomacale, a indigestiei si inclusiv a durerii in caz de ulcer. Aceasta proprietate se bazeaza pe faptul ca bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajuta la indepartarea arsurilor de stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzatia de balonare si flatulenta. Doza recomandata in general este de ½ de lingurita dizolvata complet intr-o jumatate de pahar de apa si se ia din doua in doua ore (nu trebuie sa luati mai mult de sapte jumatati de lingurita in interval de 24 de ore sau trei lingurite ½ daca aveti peste 60 de ani). Totusi, aceasta solutie trebuie folosita ca tratament ocazional (si nu pe termen lung) si trebuie sa aveti grija sa nu consumati cantitati excesive, deoarece aceasta poate cauza dezechilibre grave de electroliti si acizi.

2. Bicarbonatul de sodiu contra piscaturilor de insecte si a eritemului cauzat de iedera salbatica: Aplicati o pasta formata din bicarbonat de sodiu si apa pe piscaturile de insecte pentru a calma senzatia de usturime sau mancarime. Puteti incerca de asemenea sa frecati putina pulbere uscata pe piele. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru eruptiile cutanate si eritemului cauzat de iedera salbatica. Bicarbonatul de sodiu ajuta la calmarea iritatiilor usoare, neutralizand toxinele si substantele iritante de pe suprafata pielii.

3. Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural: Daca doriti sa evitati parabenii si aluminiul continute din pacate in multe deodorante si antiperspirante din comert, incercati mai bine un amestec din apa si putin bicarbonat de sodiu. Aceasta pasta poate fi un deodorant eficient si natural. Frecati putin subtiorile cu acest amestec, iar apoi indepartati excesul.
 


infectiile genitale candidoza bicarbonatul sodiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)