News Flash:

SCANDAL intr-o scoala din Timis. Un profesor este acuzat ca a cerut unei eleve favoruri sexuale. Cadrul didactic a fost suspendat

25 Februarie 2016
1712 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala odeanu lugoj
UPDATE - 

Profesorul de Educatie Tehnologica de la Scoala Generala Anisoara Odeanu din Lugoj nu mai are voie sa intre la ore pe parcursul celor 30 de zile. Aceasta este o prima masura luata in privinta cadrului didactic acuzat de eleva de clasa a opta de hartuire sexuala. In plus, scoala a cerut si politiei sa ii comunice daca va declansa o cercetare penala in acest caz.
„Azi-dimineata, la prima ora, a fost convocat si s-a constituit consiliul de administratie, iar la propunerea membrilor consiliului de administratie, profesorul asupra caruia s-a depus plangerea in cursul zilei de marti de catre un parinte a fost suspendat pe parcursul derularii cercetarii disciplinare obligatorii prealabile. In acelasi timp, unitatea de invatamant s-a adresat in scris, pe cale oficiala, politiei, solicitand o informatie vizavi de faptul daca se confirma sau se infirma faptul ca s-a declansat o cercetare penala. Daca politia va confirma acest lucru, pe un principiu forte clar din Drept, potrivit caruia penalul tine in loc civilul, in mod cert suspendarea care astazi a fost atribuita profesorului ca si o prima forma de sanctiune va inceta si intregul proces de cercetare disciplinara va inceta pana la emiterea unei hotarari judecatoresti definitive. Sau in cazul in care se va dispune neinceperea urmaririi penale, atunci in mod evident se va primi o rezolutie in acest sens. Acum profesorul nu mai intra la ore, intr-un fel scoala a protejat copilul care a depus aceasta plangere de prezenta in clasa a profesorului”, spune Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

STIRE INITIALA
Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Politia
au inceput o ancheta dupa ce parintele unei eleve de 14 ani de la Scoala "Anisoara Odeanu” din Lugoj a depus o sesizare in care acuza un profesor in varsta de 55 de ani ca ar fi pretins favoruri sexuale pentru marirea unor note.
Inspectorul general al ISJ Timis, Aura Danielescu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca o ancheta a fost inceputa la Scoala "Anisoara Odeanu” din Lugoj, dupa ce parintele unei eleve din clasa a VIII-a a depus o sesizare in care acuza un profesor de hartuire sexuala.
"Am fost sesizata de catre doamna director, care a zis ca exista o sesizare inregistrata la nivelul unitatii de invatamant de parintele unei eleve din clasa a VIII-a, care eleva a inregistrat un profesor cu o atitudine necorespunzatoare fata de ea, practic se insinueaza ca ar fi vorba despre o hartuire sexuala. Am sugerat unitatii de invatamant sa aplice legislatia in vigoare, sa constituie urgent un consiliu de administratie si sa constituie comisia de cercetare disciplinara”, a declarat Danielescu.
Ea a precizat ca in dosarul depus la Politie se gaseste si o inregistrare audio a incidentului.
"Conducerea unitatii de invatamant a sesizat Politia, punand la dispozitia acestora si proba vocala care a fost adusa impreuna cu sesizarea facuta de catre parinti. La acest moment se face o ancheta, nu stim daca se va lua in considerare si varianta suspendarii, pana la definitivarea cercetarii acestui profesor, daca este considerat un pericol, nu cunoastem aceste amanunte pana nu avem hotararea Consiliului de Administratie”, a adaugat Aura Danielescu.
Potrivit reprezentantilor IPJ Timis, politistii au inceput o ancheta, in paralel cu cea a ISJ, dupa ce au fost sesizati de tatal unei fete de 14 ani si de catre directorul scolii gimnaziale ca un profesor in varsta de 55 de ani i-ar fi pretins tinerei favoruri sexuale pentru a avea rezultate mai bune la una dintre disciplinele studiate.
In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru hartuire sexuale, politistii urmand sa stabileasca cu exactitate circumstantele producerii acestui incident. Mediafax.ro
 

lugoj aura danielescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005233 (s)