News Flash:

Satul din Italia unde majoritatea locuitorilor au peste 100 de ani. Secretul longenvitatii acestora pare sa il contina o planta

19 Martie 2018
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
secret

Dieta mediteraneana este una dintre cele mai apreciate diete pentru beneficiile pe care le aduce asupra organismului uman.

De curand oamenii de stiinta au ramas uimiti de starea de sanatate exemplara a locuitorilor unei anumite regiuni din Italia. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din San Diego si-au unit fortele cu cei de la Universitatea La Sapienza din Roma pentru a studia 300 de subiecti, toti cu varsta de peste 100 de ani si toti din acelasi sat italian, potrivit portalului gustarte.ro.

Este vorba despre Satul Acciaroli (provincia Salerno, regiunea Campana) situat in partea de sud a Italiei. Acesta este renumit deoarece aici se inregistreaza cea mai scazuta rata a bolilor de inima sau a sindromului Alzheimer iar speranta de viata medie este de minimum 83 de ani.

Locuitorii acestui oras consuma foarte des o planta aromatica iar oamenii de stiinta cred ca aceasta dar si stilul de viata pe care il duc le influenteaza longevitatea.

“Suntem primii cercetatori carora li s-a permis sa studieze populatia din Acciaroli”, spune Alan Maisel, medic cardiolog si profesor la San Diego School of Medicine.

“Scopul acestui studiu pe termen lung este sa descoperim de ce acesti 300 de oameni traiesc atat de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete si examinand stilul lor de viata si in mod particular dieta”, declara Maisel.

“Am observat ca in dieta lor exista foarte mult rozmarin, o planta exceptionala, dar si ca fac multe drumetii lungi pe munte pentru a obtine aceasta planta. Iar acest exercitiu fizic impamantenit in stilul lor de viata contribuie si el clar la varsta inaintata”, afirma un alt cercetator.

“Dieta si stilul de viata mediteraneene sunt foarte sanatoase pentru inima si previn diabetul de tip 2, anumite forme de cancer si dementa. Va trebui sa aflam daca un singur aliment din dieta, respectiv rozmarinul, este raspunzator de efectele asupra sanatatii lor sau daca este vorba despre o combinatie de mai multi factori – consum crescut de fructe, legume, plante, peste, ulei de masline ca sursa principala de grasime, cantitati moderate de vin si plimbari dese”, spune Jessica Fishman Levinson, nutritionist si cercetator la Nutritioulicious. Poatenustiai.ro


san diego
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006742 (s)