News Flash:

Sase lucruri despre piscina si jacuzzi pe care trebuie sa le stii

14 Iulie 2016
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
piscina urina
Cand reusiti, in sfarsit, sa gasiti un sezlong la cea mai populara piscina din oras, sau ati reusit sa va faceti loc in jacuzzi, ultimul lucru la care va ganditi sunt germenii si secretiile corporale care ar putea sa fie acolo, dar acestea va influenteaza clar, sanatatea, informeaza CSID.ro.
Cu cat sunt mai aglomerate piscinele, sau micile bazine de jacuzzi, cu atat sunt mai periculoase pentru sanatatea ta pot fi piscinele si jaccuzi-urile „populare”.
In timp ce majoritatea dintre noi ne bucuram de weekend-uri intregi la astfel de locuri publice si ne intoarcem acasa „teferi si nevatamati”, este important totusi sa ne informam corespunzator in ceea ce priveste infectiile si problemele de care ne putem lovi vara, la piscinele sau strandurile publice.
Nu, nu spun ca ar trebui sa te feresti de ele – la urma urmei ce poate fi mai placut, intr-un weekend torid, decat o dupa-amiaza relaxanta pe un sezlong, la piscina, inconjurata de prieteni? Te poti bucura in continuare de aceste activitati, dar mai intai, arunca o privire la aceste realitati de care te poti lovi acolo!
Jaccuzi-urile pot ajuta la raspandirea sindromului de soc toxic
Este o problema rara, dar conform specialistilor, cazile cu hidromasaj prost intretinute, te pot supune unui risc mare de infectie. Daca o persoana infectata cu bacteria care cauzeaza sindromul de soc toxic isi petrece putin timp in jaccuzi-ul respectiv, exista sanse mari ca si tu sa te infectezi.
Piscinele pot provoca diaree
Piscinele sunt de multe ori „casa” Criptosporidiozei, un parazit rezistent la clor, care poate trai in apa din piscine pana la 10 zile si poate cauza voma si diaree. Inotatorii care sufera de diaree pot aduce si ei bacteriile in piscina si pot infecta alte persoane. Pe parcursul a doi ani, boala a afectat aproape 1.800 de persoane in Statele Unite, 95% dintre ei avand nevoie de ingrijiri medicale. Un alt parazit care cauzeaza diareea, Giardia, rezista si el la apa cu clor si te poate infecta mai ales daca inghiti, din greseala, apa contaminata.
Jaccuzi-ul creste riscul de infarct, mai ales dupa consumul de alcool
Din cauza faptului ca jaccuzi-urile duc la incalzirea puternica a corpului, riscul de a suferi un accident vascular cerebral este extrem de ridicat. Consumul de alcool in prealabil poate sa creasca riscul si mai mult, mai ales datorita faptului ca accelereaza deshidratarea organismului si te poate pune in dificultate atunci cand vine vorba de a identifica avertismentele pe care organismul tau le transmite.
Ranile deschise pot atrage bacterii
Probabil stii deja acest lucru, dar trebuie sa iti reamintim ca exista multe bacterii periculoase care pot intra in organism prin intermediul unor rani deschide, iar riscul raspandirii acestor bacterii este destul de ridicat la o piscina sau un bazin de inot public. Asa cum bine stii, plasturii nu sunt permisi in piscina, deci daca ai o taietura sau o rana deschisa evita inotul pana cand aceasta se vindeca.
Herpesul se raspandeste si in piscina sau jaccuzi
Potrivit medicilor, desi intalnita in cazuri rare, posibilitatea de a contacta herpes la piscina sau jaccuzi este destul de ridicata. Asadar, ai mare grija unde te asezi!
Infectiile pielii sunt usor de contactat
Molluscum, o infectie a pielii extrem de contagioasa, care contra in mancarimi puternice, poate fi contactata prin intermediul prosoapelor umede sau a altor obiecte si suprafete cu care o persoana infectata a intrat in contact. O alta infectie des intalnita, rezistenta la antibiotice, este Pseudomona Foliculita care produce si ea mancarimi si roseata. Din fericire, aceste infectii se vindca de multe ori pe cont propriu, in aproximativ 10 zile.
Inotul si statul la plaja sunt cele mai placute activitati din timpul verii si poti sa te bucuri in continuare de ele, atata timp cat tii cont de sfaturile de igiena si protectie.
Inainte de a alege piscina la care sa-ti petreci weekend-ul, asigura-te ca este un loc curat si nu frecventa locuri pe care nu le cunosti deloc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005209 (s)