News Flash:

Sase cazuri de gripa confirmate in Caras-Severin, din care unul la un copil minor

15 Februarie 2018
945 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz

La nivelul judetului Caras-Severin s-au inregistrat sase cazuri de gripa confirmate de laborator, din care cinci sunt la adulti cu varste cuprinse intre 19 si 66 de ani, si un caz la un minor in varsta de opt ani. 

"Cele cinci cazuri de gripa s-au inregistrat la adulti in varsta de 19, 46, 47, 49 si 66 de ani, si un caz la un copil de opt ani. Nu suntem inca ingrijorati din punct de vedere al Directiei de Sanatate Publica, dar ne aplecam cu multa atentie asupra evolutiei acestor cazuri, mai ales ca sunt primele cazuri de gripa confirmate in acest sezon. Vaccinul antigripal primit de DSP Caras-Severin s-a consumat integral, ceea ce inseamna ca oamenii s-au vaccinat si, practic, nu ar trebui ca situatia sa escaladeze. In continuare, autoritatile sanitare si specialistii care se ocupa de supravegherea starii de sanatate monitorizeaza situatia", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al DSP Caras-Severin, Daniel Botgros. 

O oarecare crestere s-a inregistrat in aceasta perioada si la pneumonii. Daca in urma cu doua saptamani erau 177 de cazuri, in prezent sunt 200 de cazuri. Cifrele, insa, nu difera mult fata de cele de anul trecut, in aceeasi perioada. 

"Avem in aceasta perioada un varf de sezon in ceea ce priveste infectiile acute ale cailor superioare respiratorii, ceea ce numim viroze. In ultima saptamana, numarul acestora a crescut la 775, fata de saptamana anterioara, cand am avut in jur de 500 de cazuri noi. 35 dintre acestea au necesitat internarea, iar cele mai multe - 262 - le intalnim la grupe de varsta cuprinse intre cinci si 14 ani", a precizat Daniel Botgros. 

Medicii specialisti recomanda vaccinarea antigripala in special la varstnici, persoane cu boli cronice, obezi, diabetici si cei cu tensiune arteriala, evitarea contactului cu persoane bolnave, evitarea aglomeratiei, spalatul cat mai des pe maini, precum si o alimentatie cat mai bogata in proteine si vitamine, adica legume si fructe. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006372 (s)