News Flash:

Situatia de la DNA, discutata in guvern. Tudorel Toader, chemat in fata premierului Dancila

15 Februarie 2018
829 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va avea, joi, la intoarcerea din Japonia, o discutie cu premierul Viorica Dancila, privind situatia din DNA. Ministrul a fost chemat de urgenta in Romania pentru a lua masuri privind conducerea institutiei.
„Cred ca nu trebuie sa avem o discutie prin telefon, il astept pe domnul ministru Toader si maine vom avea o discutie”, a precizat premierul, miercuri seara.

Dancila a precizat ca se va intalni cu Toader inainte de sedinta de Guvern.

„In functie de cele discutate, va dati seama ca nu pot sa ma antepronunt. Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat in calcul. Dar ii voi solicita sa aiba o declaratie in ceea ce priveste decizia dumnealui, dupa ce vom avea o discutie in prealabil”, a raspuns Viorica Dancila, intrebata daca va lua o decizie maine in ceea ce priveste situatia din DNA.
De asemenea, aceasta a declarat ca nu s-a discutat acest subiect in sedinta CEX. Intrebata daca Toader ar trebui sa discute despre situatia din DNA si in coalitie, Dancila a raspuns ca, in primul rand, ministrul Justitiei ar trebui sa discute cu ea.

„Nu cred ca pot eu sa spun daca cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important ca cetatenii trebuie sa aiba in continuare incredere in institutiile statului, trebuie sa aiba incredere in justitie, nu trebuie sa vorbim despre intreaga justitie, sa acuzam intreaga justitie, dar trebuie sa redam credibilitatea oamenilor in justitie. Eu, ca prim-ministru, sunt ingrijorata si nu ma simt confortabil, asa cum am spus, in momentul in care am vazut ca pot fi facute probe pentru un prim-ministru”, a adaugat Viorica Dancila.

Chestionata cu privire la un posibil dosar al sau in acest context, Dancila a sustinut ca orice este posibil.

„Orice e posibil, daca acolo a existat un precedent, poate exista si al doilea precedent, dar eu cred ca toate aceste detalii le poate da cineva care este indreptatit sa o faca, adica ministrul Justitiei”, a declarat premierul.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri seara, ca nu a avut o discutie cu ministrul Justitiei privind inregistrarile aparute in ultima perioada, in care procurorii DNA sunt acuzati de trucarea unor probe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)