News Flash:

Robert Negoita, martor in dosarul lui Liviu Dragnea: Am aflat ca o angajata DGASPC a lucrat la mine la cabinet

15 Februarie 2018
572 Vizualizari | 0 Comentarii
robert negoita

Robert Negoita va fi audiat, joi, ca martor, in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu, una dintre cele doua angajate DGASPC Teleorman care, potrivit DNA, lucrau la PSD, fiind angajata la cabinetul de parlamentar al actualului edil al Sectorului 3.
"Eu pe cele doamne daca le vad, nu le mai cunosc. Am aflat, si de aia sunt aici, ca una dintre cele doua persoane a fost angajata la mine la cabinet cand am fost parlamentar de Teleorman", a declarat Robert Negoita.

Edilul a confirmat ca persoana respectiva i-a fost recomandata de partid, mentionand ca nu a stiut ca era angajata la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

"Atunci, domnisoara, cred ca era domnisoara atunci, mi-a fost recomandata de la partid de la Turnu Magurele, pentru biroul meu de parlamentar. Si a fost platita din suma forfetara de la biroul parlamentar. Isi facea treaba, nu am nimic de reclamat", a completat edilul Sectorului 3.
Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".

Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal. Si fost sotie a liderului PSD este judecata in aceasta cauza.

In ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca “in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”.

La termenul de joi ar urma sa fie audiati ultimii sase martori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1904 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048106 (s)