News Flash:

Sanatate la un click distanta: peste 600 de consultatii gratuite pentru locuitorii din zona de est a judetului Timis

10 Ianuarie 2022
371 Vizualizari | 0 Comentarii
analize

Persoanele varstnice, bolnavii cronici si persoanele neasigurate din zona rurala de est a judetului Timis au beneficiat de consultatii medicale de specialitate, gratuite, in sistem de telemedicina. Prin proiectul „Sanatate la un click distanta” s-au realizat 670 de consultatii la cardiologie si boli interne.
 
 
Proiectul „Sanatate la un click distanta”, implementat de Fundatia Filantropia Timisoara, a demarat in ianuarie 2020 si a continuat pana la finalul anului 2021.

„Proiectul «Sanatate la un click distanta» si-a propus sa ofere consultatii medicale de specialitate, in sistem de telemedicina, pentru persoanele varstnice, si bolnavi cronici, persoane neasigurate, din zona rurala de est a judetului Timis. Specialitatile medicale vizate au fost cardiologia si boli interne. Parteneri de nadejde in implementarea proiectului, au fost preotii parohi din localitatile in care am implementat proiectul, care au identificat spatiile corespunzatoare pentru realizarea consultatiilor-fie apartinand parohiilor, fie autoritatilor locale, si s-au ocupat de realizarea programarilor pentru consultatii, ei cunoscand cel mai bine locuitorii acestor sate si nevoile lor”, spun reprezentantii Fundatiei Filantropia Timisoara pe Facebook.

In 2020, echipa proiectului a trecut prin Margina, Curtea, Cosava si Faget. Peste 300 de locuitori au beneficiat de consultatii medicale gratuite.

„Proiectul a continuat in 2021, cu alti 370 de beneficiari de consultatii medicale gratuite in specialitatile cardiologie si boli interne – prima localitate vizitata fiind Temeresti, unde au venit si pacienti din satul Sintesti. A doua localitate in care am poposit a fost Traian Vuia, unde am ajuns in cursul lunii aprilie. Aici cererea a fost foarte mare, atat pentru locuitorii din Traian Vuia cat si din partea celor care locuiesc in satele apartinatoare- Surduc, Saceni, Sudrias, Susani, Manastiur, Botinesti si Jupani. In cursul lunii iulie a fost Tomesti Sat –un sat mai micut, cu doar cateva sute de locuitori, apoi ne-am mutat in Tomesti Colonie, unde cererea a fost foarte mare si am ramas pana la sfarsitul anului 2021”, transmit cei de la Fundatia Filantropia Timisoara.

In total, in cei doi ani de activitate, prin proiectul implementat de Fundatia Filantropia Timisoara, cu sprijinul United Way Romania, au fost oferite 670 de consultatii gratuite pentru locuitorii din zona de est a Timisului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005593 (s)