News Flash:

Salarii mai mari pentru toti angajatii Primariei

29 Iulie 2017
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara
Toți angajații din Primaria Timișoara se vor trezi de luna viitoare cu mai mulți bani în cont, după ce consilierii locali au aprobat, vineri, un proiect de HCL ce prevede creșterea tuturor salariilor de bază. Nu numai cei angajați direct de Primăria Timișoara vor avea mai mulți bani, ci și angajații Poliției Locale, precum și consilierii locali.

Consiliul local Timișoara a aprobat, vineri, un proiect care reglementează salariile de bază în Primăria Timișoara, conform Legii cadru nr. 153/2017, care a intrat în vigoare de la 1 iulie.

 

Conform proiectului aprobat de consilieri, „nivelul veniturilor salariale se stabilește (…) fără a depăși nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar (…)”.

Cu această ocazie, până și salariul de bază al unui șofer din Primăria Timișoara va crește la peste 3.000 de lei.

„S-a ajuns la salarii de corporații, sper ca, odată cu această ajustare, să crească și prestația serviciului public. (…) Până acum era scuza că administrația locală nu poate atrage oameni tineri, pentru că nu sunt salarii atractive”, a spus, în plen, consilierul local independent Adrian Orza.

Cele mai mari salarii din Primăria Timișoara, în afara primarului și viceprimarilor, vor fi cele ale secretarului, care va primi 11.000 de lei pe lună, la fel ca și administratorul public. Un director general din cadrul municipalității timișorene va avea un salariu de 10.000 de lei, în timp ce directorii executivi și arhitectul șef câte 9666 de lei.

Salariul unui șef de serviciu va crește la 8.378 lei, iar cel al unui șef de birou, la 7.673. Un consilier juridic, în grad superior, va primi 6.113 lei, iar un auditor superior – 6.709 lei. Și salariul șoferilor va ajunge la 3.362 lei, iar cel al experților sportivi, la 4.300 lei. La Direcția Fiscală, directorul executiv va avea un salariu de bază de 10.511 lei, un șef de serviciu poate ajunge la 8.293 lei, iar un șef de birou, la 8.121 lei. Un consilier juridic superior cu gradație maximă va avea 7.262 lei.

Salariile vor crește și la Poliția Locală Timișoara. Directorul executiv va avea 10.600 lei, adjunctul – 10.032 lei, un șef de serviciu – 9.384 lei și un șef de birou – 8.631 lei. Un polițist local debutant va avea un salariu de bază de 3.523 lei. Consilierii locali vor primi o indemnizație lunară în procent de 10% din cea a primarului, adică 1305 lei. Indemnizația primarului Timișoara este, de la 1 iulie, de 13.050 lei, iar cea a viceprimarilor, de 11.600 lei. Cheltuielile totale de personal al Primăriei Timișoara, reprezentând salariile și contribuțiile sociale, se ridică în acest an la 36,32 milioane de lei, scrie tion.ro.

„S-au majorat salariile cu 300 de lei la toți angajații, ceea ce înseamnă că la cei care aveau salarii mari creșterea este cu procent mic, circa 5%. La cei care aveau salarii mici, creșterea este cu un procent mai mare, 20%. Vorbesc în termeni aproximativi. Am păstrat astfel ierarhiile de salarizare care au fost înainte (…) La anul vom vedea, poate generăm și un sistem de indicatori de performanță la nivel individual și vom avea o abordare diferită (…) Eu cred că această abordare este corectă, pentru că e o realitate, există angajați care sunt și ei importanți la postul pe care îl ocupă, cu salarii foarte mici. Dacă am fi mers cu o majorare în procente, discrepanțele între salariați s-ar fi amplificat, deși răspunderea nu reflectă diferențe atât de mari. Asta a fost filozofia”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Noua grilă va elimina și o discrepanță întâlnită până acum în Primăria Timișoara, când viceprimarii nu prindeau nici Top 5 al salariilor din instituția pe care o conduc.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004804 (s)