News Flash:

Sa mananci inainte de culcare sau sa te culci cu stomacul gol? Vezi ce e mai rau! Sigur nu te asteptai la raspunsul asta

18 Ianuarie 2017
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
la masa
E tarziu, nu ai apucat sa iei masa de seara si ti-e foame. Stii ca nu e sanatos sa mananci chiar inainte de culcare, dar parca nu ai vrea nici sa te culci cu stomacul gol. Vezi care din cele doua variante e mai periculoasa pentru sanatatea ta!

Sigur ti s-a intamplat si tie macar de cateva ori: ajungi acasa tarziu, iti e somn, dar iti e si foame. Ai auzit ca ceea ce mananci seara tarziu, inainte de culcare, se depune imediat. Dar daca te culci cu stomacul gol, adormi greu. Ca sa stii ce sa alegi de acum inainte iti spunem noi care e varianta mai sanatoasa.

De ce nu e bine sa te culci cu stomacul gol

Cand iti e foame, creierul tau este in stare de "alerta", iar corpul e pregatit pentru "vanatoare" (chiar daca in ziua de azi vanatoarea inseamna cel mult o vizita la supermarket). De aceea, vei vedea ca atunci cand incerci sa te culci cu stomacul gol, esti agitata si adormi greu. Iar daca reusesti sa adormi, probabil ca te vei trezi cel putin o data in cursul noptii, iar a doua zi vei fi obosita ca dupa o noapte alba. Iar cand esti obosita, corpul tau cere mai multe calorii - asta se traduce de obicei printr-o pofta de dulciuri.

Pana la urma, vei consuma a doua zi caloriile pe care nu le-ai consumat seara. Deci, chiar daca esti la dieta nu e bine sa sari peste masa de seara.

De ce nu e bine sa mananci mult inainte de culcare

Pe de alta parte, o masa bogata luata chiar inainte de culcare inseamna un somn agitat, daca nu chiar indigestie sau arsuri la stomac.

Insa dezavantajele se opresc aici. O cina tarzie nu ingrasa mai mult decat o masa normala. Fie ca mananci la ora 23:00, fie ca mananci la ora 15:00, caloriile sunt aceleasi si sunt folosite de corpul tau in acelasi fel.

Ce sa mananci inainte de culcare

Acestea fiind spuse, te sfatuim sa mananci oricand iti e foame, indiferent de ora. Cu doua conditii: 1. sa iti fie cu adevarat foame, nu doar pofta si 2. sa ai grija la ce mananci.

Inainte de culcare poti sa iei o gustare usoara care sa iti potoleasca foamea fara sa-ti umple la maxim stomacul: o salata, o supa, un iaurt cu nuci, o branza de vaci, o bucata mica de carne cu legume, o omleta cu legume. Daca esti la dieta, cauta sa eviti carbohidratii - poti manca o felie de paine neagra, dar nu paste, dulciuri sau sendvisuri in chifla. (sursa: unica.ro)

foame culcare stomacul gol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006444 (s)