News Flash:

S-a stabilit cauza decesului asistentei medicale de la Spitalul de Pediatrie Sibiu

10 Noiembrie 2016
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi
Asistenta de la Spitalul de Pediatrie Sibiu care a murit, in octombrie, imediat dupa ce a iesit din tura, iar conducerea unitatii medicale a deschis o investigatie intrucat existau indicii ca femeia ar fi decedat din cauza epuizarii, a murit, de fapt, din cauza unei boli incurabile de care nu stia.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Ion Vestemean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca medicii legisti au stabilit ca asistenta decedata la inceputul lunii octombrie dupa ce a iesit din tura, de la Spitalul de Pediatrie, a murit din cauza unei boli incurabile de care nu avea cunostinta.
"A fost vorba de o boala incurabila la plamani care se putea declansa oricand, la orice mic efort. Asistenta nu avea cunostinta ca sufera de aceasta boala. Practic, alte variante sunt excluse. Putea face un efort mic si acasa si acelasi ar fi fost deznodamantul. Nu exista alta legatura de cauzalitate”, a spus Ion Vestemean, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.
Potrivit lui Vestemeam, in acest caz se va face propunere de inchidere a dosarului, deoarece "acest diagnostic nu mai lasa loc de interpretare pentru nimic altceva”.
Asistenta de la Spitalul de Pediatrie a murit, la inceputul lunii octombrie, imediat dupa ce a iesit din tura. Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Stelian Banciu, declara atunci ca asistenta s-a simtit rau timp de o saptamana si chiar i s-a spus sa nu mai vina la serviciu, insa aceasta ar fi refuzat. Intrebat daca din cauza lipsei de personal asistenta nu a putut sa isi ia liber, dr. Banciu a spus ca exista, intr-adevar, lipsa de personal, insa nu s-a pus niciodata problema ca un angajat sa nu isi poata lua concediu medical din acest motiv.
Una dintre mamicile care erau internate in Spitalul de Pediatrie din Sibiu si care a vorbit cu asistenta care a decedat ar fi auzit si cum aceasta spunea nu isi poate lua liber.
"Nu pot sa imi iau liber, dau peste cap tot graficul de luna aceasta – acestea au fost vorbele spuse de asistenta care vorbea la telefon. Asta se intampla duminica seara. Era vizibil de sambata seara ca nu se simtea bine si abia se tinea pe picioare. Am indraznit sa o intreb daca se simte atat de rau de ce nu sta macar o zi - doua acasa. Mi-a raspuns ca nu poate caci nu exista personal de rezerva. Cu toate acestea, dupa ce a terminat tratamentele a deschis usa salonului si ne-a spus sa mergem la ea pentru orice avem nevoie, la orice ora.(…) Duminica seara a aparut din nou la munca si lucrurile au decurs la fel ca sambata. Singura schimbare a fost ca ea se simtea mai rau. Luni dimineata a iesit din tura si a plecat cu sotul, care a venit sa o astepte.(…) A facut stop cardio-respirator in masina si, cu toate eforturile celor de la Urgente, nu s-a mai putut face nimic. Avea 30 de ani, iar acasa o astepta un copilas de 3 ani", a scris femeia pe un grup de Facebook, dedicat mamelor care isi interneaza copiii la Pediatrie, in Sibiu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004508 (s)